Dieter Vanthourenhout klopt Philipp Walsleben in Lorsch

Dieter Vanthourenhout klopt Philipp Walsleben in Lorsch

Dieter Vanthourenhout heeft gisteren -na de Europese kampioenschappen- de elitewedstrijd in Lorsch gewonnen. Hij haalde het in een sprintje van Philipp Walsleben en dikt zo zijn UCI-ranking aan met 80 belangrijke punten.

"Michael rijdt er toch het beloften-EK. Dan kan ik net zo goed mee de verplaatsing maken voor de elitewedstrijd", redeneerde Michael Vanthourenhout vooraf. "Wie weet sprokkel ik er een paar belangrijke UCI-punten." Zo geschiedde. Philipp Walsleben, Sascha Weber en andere Marcel Meisens moesten voor tegenstand zorgen, maar Vanthourenhout vond in Lorsch een omloop op zijn maat. En zijn conditie is meer dan oké, zo bleek gisteren.

In een spannend duel, kon Vanthourehout in de finale het verschil maken door de balkjes al rijdend te nemen, terwijl Walsleben van de fiets moest. Dat verschil maakte de Duitser niet meer goed. Sacha Weber, die samen met Vanthourenhout en Walsleben de koers maakte, eindigde derde.

Tachtig extra punten voor Vanthourenhout (Lorsch was een cat. 1-wedstrijd), dat brengt hem een stuk dichter bij de top vijftig van de UCI-ranking. "Maar ik ben er nog niet. Daarvoor heb ik nog een paar uitschieters nodig. Wie weet de komende weken. De conditie is goed. Dat zag ik al op de Koppenberg. Hopelijk levert me dat de komende wedstrijd een paar mooie resultaten op." Vandaag is Vanthourenhout ook aan het werk in de Hansgrohe Superprestigemanche van Ruddervoorde.

Foto: ©Christopher Jobb




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!