Ellen Van Loy publiekstrekker in Canadese klassieker

Ellen Van Loy publiekstrekker in Canadese klassieker

Ellen Van Loy heeft een leuk avontuur in het vooruitzicht. De nummer twee van het BK veldrijden mag volgende week zondag van start in 'Paris to Ancaster', een Canadese klassieker geïnspireerd op Parijs-Roubaix.

"70 kilometer over de ruwste bospaadjes en meest overharde wegen van de provincie Ontario. In combinatie met het onvoorspelbare Canadese lenteweer een unieke race-ervaring." Zo presenteren de organisatoren van 'Paris to Ancaster' hun wedstrijd, een klassieker die de deelnemers op de crossfies of met de mountainbike mogen afwerken. Hun inspiratie vonden ze in Parijs-Roubaix, beweren ze daar in hartje Canada.

"Dank je, Christine"

Om de organisatie wat meer aanzien te geven, werd dit jaar ook een Europese veldrittopper aangetrokken in de damescategorie: Ellen Van Loy. "Met dank aan Christine Vardaros (de in Oudenaarde residerende veldrijdster en goede vriendin van Ellen, red)", glundert Ellen. "De organisatoren van Paris-Ancaster contracteerden haar en gaven haar nog de ruimte een veldrittopper mee te nemen. En of ik vereerd ben dat ze uitgerekend vroeg. Dit is een kans die ik niet mag laten schieten. De organisatoren staan in voor de transportkosten, waaronder het vliegtuigticket, en ter plekke wordt ook gezorgd voor het verblijf: ik logeer vijf dagen in een gastgezin. Ik zie dit echt als een avontuur. En via de website van de organisatie en de sociale media merk ik dat ze ginder uitkijken naar de komst van een Europese veldrittopper. Dat voelt bijzonder fijn aan."

Duitse stage

Van Loy heeft er haar lente dan ook iets anders voor ingedeeld. "Ik nam amper twee weekjes rust na het veldritseizoen. Begin maart zat ik al opnieuw op de fiets. En nu ben ik net terug van een vijfdaags oefenkamp in de Duitse Eifel. Kwestie van iets vroeger de intensiteit wat op te drijven, wat snelheid op te doen. Want snelheid, daar zal het er daar in Canada om te doen zijn. Paris-Ancaster is niet te vergelijken met een Vlaamse veldrit, hé. Het is een rit in lijn van twee uur, waarvan tachtig procent offroad. Gravelwegen en bospaadjes, maar in tegenstelling tot in een cross zal het op de vlakke stukken niet de bedoeling zijn om even te recupereren, maar net om snelheid te maken. Natuurlijk probeer ik er mee te doen voor de zege, maar ik heb totaal geen zicht op de concurrentie. Dat wordt koffiedik kijken."

Verlof slinkt snel

Van Loy vertrekt volgende woensdag en vliegt daags na de wedstrijd (27 april) al terug naar België. "Ik kon er ook nog een wegwedstrijd meepikken, maar je weet dat ik een fulltime job heb. De verlofdagen geraken snel op." In augustus staat ook nog een teamstage met mijn Telenet-Fideateam gepland. Ik moet dat verlof echt wel een beetje doseren", klinkt het met de glimlach.
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!