Mettepenningen verbiedt zijn renners te starten in Maldegem

Mettepenningen verbiedt zijn renners te starten in Maldegem

De organisatoren van de cross van woensdag in Maldegem treffen het niet. Voor het eerst in jaren missen ze niet alleen de wereldkampioen bij de elites, maar ook het complete team van Jurgen Mettepenningen, die zijn renners terugtrekt uit de wedstrijd.

Mettepenningen legt uit waarom: “Na de Belgische titel van Klaas Vantornout van vorig jaar werden met de plaatselijke organisatoren financiële afspraken gemaakt voor 2013 en 2014. We gingen er toen mee akkoord dat Klaas zijn traditionele bonus als nationaal kampioen pas dit jaar zou ontvangen. Mondelinge afspraken met medeorganisator Hans Bert die nu niet worden nageleefd door de andere bestuursleden. Het in 2013 afgesproken startbedrag wordt nu dus niet gerespecteerd. Dus geen Klaas Vantornout woensdag in Maldegem, maar vandaar ook mijn beslissing om ook de rest van de ploeg terug te trekken.”

De andere Belgische toppers zijn wel van de partij in het Sint-Annapark, net als de Nederlandse kampioen Lars van der Haar.

"Geen wonderen"

De Maldegemse organisatoren bevestigen het verhaal van Mettepenningen. "Maar we kunnen budgettair ook geen wonderen verrichten", klinkt het. "We probeerden nog te onderhandelen voor een tussenoplossing, maar daar had Mettepenningen geen oren naar. Naast Vantornout missen we op die manier ook de deelname van Dieter en Michael Vanthourenhout, Vinnie Braet, Gianni Vermeersch en Tim Merlier. Jammer, maar we overleven dat wel."

In extremis wordt ook nog geprobeerd om Zdenek Stybar naar Maldegem te krijgen. "Niet als deelnemer, wel om de start te geven en hem te huldigen. Maar voorlopig is er nog niets rond en kan dat dus niet gegarandeerd worden."
Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!