Isolteam - nieuws

Niels Albert zet titelambities kracht bij na demonstratie in Rome

Niels Albert zet titelambities kracht bij na demonstratie in Rome

Niels Albert heeft zijn tweede wereldbekerzege van het seizoen op zak. In de ondergeregende Ippodromo delle Capannelle toonde Albert zich het beste koerspaard van de hele meute. Lars van der Haar en Sven Nys flankeerden hem op het podium.

Vreemde vogel toch, die Albert. Zo eentje waar je soms kop noch staart aan krijgt. Gisteren na de parcoursverkenning liep hij nog rond met een wat beteuterd gezicht. Het vele bochtenwerk op het ultrasnelle parcours op en rond de paardenrenbaan beviel hem niet. Omdat hij in het Wereldbekerklassement ook al niets meer te winnen of te verliezen had, durfden we dan ook geen cent te verwedden op een eventuele zege van de BKCP-Powerpluskopman. Foute redenering, zo blijkt.

"Geprofiteerd"

"Ik blijf erbij dat ze hier veel meer met hun omloop kunnen doen", reageerde hij achteraf. "Iets minder bochten inlassen bijvoorbeeld. Maar met dank aan de zware regenval van de voorbije uren, was ik toch gemotiveerd geraakt om er nog iets van te maken." Daarnaast kende Albert een prima start, terwijl zijn grote rivaal slecht uit de startblokken schoot. "Net zoals Sven in de kerstperiode een paar keer profiteerde van een slechte eerste kilometer van mij, profiteerde ik vandaag optimaal van zijn zwakke start. We zijn aan elkaar gewaagd. Wie het best vertrokken is, heeft de meeste kans om te winnen."

Dat hij vooral het eerste half uur sterk op dreef was, vertelde de Tremelonaar op de persconferentie ook nog. "De tweede koershelft liep het minder vlot, maar dat is absoluut logisch. Na Baal trainde ik nog een paar dagen ferm door in functie van het Belgisch kampioenschap. Daardoor miste ik wat frisheid."

"En eigenlijk had ik ook van fiets moeten wisselen, naar een tuig met iets minder harde banden. Maar omdat de materiaalpost er zo slecht bij lag, deed ik het niet. Op die manier komen Van der Haar, Mourey en Nys in de slotfase nog dicht, maar dat was toch behoorlijk ingecalculeerd."

"Lang geleden? En bij Vantornout dan?"

Dat hij in de beginfase wat steun kreeg van twee ploegmaats, wierp iemand nog op, doelend op Philipp Walsleben en Martin Bina, die in de openingsronde mee voorin reden. "Om eerlijk te zijn, reden Philipp en Martin net iets te traag voor mij. Dus zoveel hulp was dat nu ook weer niet. Bovendien is Bina geen ploegmaat, ook al wordt het dikwijls anders gezegd of geschreven."

Voor Albert was dit zijn eerste zege, na zijn triomf in de Superprestigemanche in Diegem, eind november. "Lang geleden? Hmm... Is het bij Klaas Vantornout niet geleden van in Ruddervoorde dat hij nog een klassementscross won? Dat is pas lang geleden", antwoordde hij met een knipoog.

In elk geval, Albert trekt met vertrouwen naar Waregem, volgende zondag. "Ach, ik geloofde ook vóór Rome al in mijn kansen, hoor. Als alles normaal verloopt, wordt het een tweestrijd Nys-Albert. Pas op, ik zeg niet dat niemand anders kan Belgisch kampioen worden, maar ik ga er toch vanuit dat de tricolore volgende week in Baal of Tremelo belandt. Waar exact? Bij diegene die de beste benen heeft die dag."

Vraagteken

Ook wij tippen op een duel Nys-Albert, met Klaas Vantornout als het grote vraagteken. De West-Vlaming trainde vandaag in Calpe in het zonnetje bij een temperatuur van om en bij de twintig graden. Daar blijft hij ook de volgende dagen nog. Ook Rob Peeters is medaillekandidaat. In Rome maakte de Kempenaar de foute bandenkeuze. Pas na halfkoers ruilde hij naar een fiets met minder hard opgepompte banden, wat hem uiteindelijk nog een fraaie zesde plaats opleverde.
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930