Sanne Cant, Yannick Peeters en Mathieu Van der Poel eerste winnaars in Diegem

Sanne Cant, Yannick Peeters en Mathieu Van der Poel eerste winnaars in Diegem

Sanne Cant met haar negende van het seizoen, Yannick Peeters met zijn twaalfde al. Dat zijn de eerste winnaars in de Diegemse Superprestigemanche. Later op de namiddag klopte Mathieu van der Poel Wout van Aert en Laurens Sweeck bij de beloften.

Een internationaal getint deelnemersveld bij de dames in Diegem, weliswaar zonder toppers als Marianne Vos en Katie Compton. Dus torste Sanne Cant de favorietenrol en die maakte ze met verve waar. Cant haalde het van de Italiaanse mountainbikester Eva Lechner en de verrassende Amerikaanse revelatie Elle Anderson. Cant, die de voorbije dagen wat met keelpijn kreeg af te rekenen, maakte het verschil in de slotronde.

In de juniorenwedstrijd ging de zege naar Europees- en Belgisch kampioen Yannick Peeters. Voor de Balen BC-renner meteen de twaalfde overwinning van het seizoen. Peeters haalde het op de snelle omloop van Eli Iserbyt en Kobe Goossens.
 
Mathieu van der Poel zette eens te meer te beloftenwedstrijd naar zijn hand. In zijn allerlaatste wedstrijd voor het Enertherm-BKCP-opleidingsteam haalde Van der Poel het van Wout Van Aert en Belgisch kampioen Laurens Sweeck. David van der Poel, opgehouden in de beginfase van de wedstrijd, knokte zich terug naar een vierde plaats.


Foto's: ©Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!