Zdenek Stybar: 'beslis pas twee dagen voor WK of ik deelneem'

Zdenek Stybar: 'beslis pas twee dagen voor WK of ik deelneem'

Zdenek Stybar maakte na afloop van de Versluyscross in Bredene tijd voor een babbel. Daarin lichtte hij zijn programma voor de komende weken toe. "Geen Tsjechisch kampioenschap. Wat het WK betreft, beslis ik pas een tweetal dagen vooraf."

Goed geluimd was hij, na zijn eerste seizoenszege in het veld. Vraag was waar hij het meest blij mee was: met de eer van de overwinning, of met die fonkelnieuwe rode Vespa die hij uit handen van Paul Herygers kreeg toegestopt. "Met allebei", klonk het overtuigend. "Ik moet toegeven, veel overschot had ik niet. Het kostte me heel wat moeite om in de slotronde Rob Peeters nog bij te benen. Leuk dat het lukte. Voor mezelf, voor mijn supporters ook. In elk geval, ik kom hier jaar na jaar graag naartoe. Leuk crossje."

"5 januari op stage
"

Morgen staat nog Diegem op het menu, zijn vierde wedstrijd in evenveel dagen. Woensdag sluit Stybar zijn serie van zes veldritten af in Baal. Vier dagen later vertrekt hij al op stage met zijn Omega Pharma-Quick.Stepploegmaats. Geen Tsjechisch kampioenschap dus, voor wie er nog aan twijfelde. "Alles in functie van mijn wegseizoen", klinkt het. En daar moet zelfs een eventuele zevende nationale titel op rij voor wijken.

Ook wat zijn deelname aan het WK in Hoogerheide betreft, waar Stybar wel eens een niet te onderschatten concurrent voor de Belgen zou kunnen worden, houdt hij rekening met zijn wegambities. "Pas twee, drie dagen voor het WK beslis ik definitief", zegt hij. "Met andere woorden, ik ga er mij ook niet speciaal op voorbereiden. Doe ik mee, dan is het met de conditie waar ik op dat moment over beschik. Ik rijd trouwens ook geen enkele cross meer in de aanloop naar Hoogerheide."

"Geen WK als het regent"

Waarom hij dan zo lang wil wachten om te beslissen over zijn deelname? "Simpel", springt ploegleider Wilfried Peeters bij. "Alles hangt af van het weer. Als het regent, en het wordt een ploeterpartij, start hij zeker niet. Opnieuw om dezelfde reden: geen enkel risico in functie van zijn wegseizoen. Met de datum van het WK zit het nochtans snor. Zdenek opent immers zijn wegseizoen in de Trofeo Mallorca, één week na het WK. Van daaruit vliegt hij door naar Oman. Dus dat is zeker geen probleem. De weers- en parcoursomstandigheden daarentegen kunnen dat wel zijn."


Foto: ©Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!