Hasselt: Nys klopt Albert en Vantornout na boeiend spektakel

Hasselt: Nys klopt Albert en Vantornout na boeiend spektakel

Sven Nys heeft de razend spannende GP Hasselt gewonnen. De wereldkampioen klopte Niels Albert en Klaas Vantornout in een sprint met drie en verstevigt zijn leidersplaats in de Bpost Bank Trofee. "Ik had in slotmeters blijkbaar nog iets meer kracht in de benen."

 

Het Hasseltse Kapermolenpark stond alweer garant voor een boeiend spektakel. Spanning troef, al waren Niels Albert, Sven Nys en Klaas Vantornout toch de drie die steeds voorin verschenen als het tempo de hoogte inschoot. Een moedige Corné van Kessel, Tom Meeusen die in zijn doen en laten werd beperkt door zijn enkelbrace, een immer strijdlustige Bart Aernouts en een zwoegende Bart Wellens deden er alles aan om hun wagonnetje vast te klampen aan het toptrio, maar in de finale was er toch geen houden aan.

 

Niels Albert, die alweer slecht gestart was maar zich nog in het eerste koerskwart als een wervelwind een weg naar de kop van de koers had gebaand, leek in de finale over de beste troeven te beschikken. Maar op het technische en vooral bochtenrijke parcours slaagde de Tremelonaar er niet in zijn twee rivalen uit de wielen te schudden. Dus trokken ze met zijn drieën de laatste asfaltstroken op.

 

Dan weet je dat de ervaring van Sven Nys levensbelangrijk wordt. Ook zo in Hasselt dus. Net voor het ingaan van de laatste -korte- rechte lijn murwde de wereldkampioen zich vanuit derde stelling naar de leiding, stelde zich nog één keer recht op de pedalen en werd in de laatste 75 meter niet meer bedreigd. Niels Albert keek gefrustreerd toe hoe zijn dorpsgenoot hem alweer een keertje de overwinning afsnoepte. Ook Vantornout -steeds voorin en smaakmaker nummer één in Hasselt- moest uiteindelijk vrede nemen met een tweede stek. Het Telenet-Fideaduo Meeusen-Van Kessel maakte de top vijf vol.

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juli 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!