Michael Vanthourenhout verbreekt contract met BKCP en trekt naar Sunweb

Michael Vanthourenhout verbreekt contract met BKCP en trekt naar Sunweb

Kersvers Europese kampioen versast naar Sunweb-Napoleon, terwijl hij eerder een profcontract ondertekende bij de broers Roodhooft. Nieuws dat in het crosswereldje inslaat als een bom. Contractbreuk of niet? Veldritkrant.be ging op zoek naar reacties...

 

Even de feiten: Michael Vanthourenhout tekende vorig jaar een profcontract bij BKCP-Powerplus dat vanaf september 2015 zou ingaan. Intussen blijft de 19-jarige West-Vlaming als belofte aan het team van de broers Roodhooft verbonden. Maar zonet bracht cyclo-cross.info het nieuws dat Vanthourenhout naar Sunweb-Napoleon verhuist, op 1 januari 2014 nog wel.

 

"Klopt", zegt de talentvolle broer van prof Dieter aan Veldritkrant.be. "Waarom? Omdat ik me niet meer zo goed in mijn vel voelde bij BKCP-Powerplus. En omdat het daar in de toekomst vooral rond Mathieu van der Poel zal draaien. En omdat Sunweb-Napoleon wat dichter bij huis is (Hamme, red.). Nee, de financiƫle voorwaarden speelden weinig rol in mijn beslissing."

 

Roodhooft: 'Nog niet officieel op de hoogte'

 

Dat hij een contract verbreekt, beseft Vanthourenhout ook. "Maar ik weet daar zelf weinig van af. Dat heeft Jurgen Mettepenningen allemaal voor mij geregeld." Mettepenningen gaf in eerste instantie niet thuis, maar reageerde wat later toch aan onze redactie.

 

Bij BKCP-Powerplus vallen ze dan weer uit de lucht. "Wij zijn officieel nog niet op de hoogte gesteld van die plotse ommekeer", zegt Christoph Roodhooft. "Maar ik vind het wel vreemd, want Vanthourenhout heeft bij ons inderdaad een overeenkomst getekend tot eind 2017. Ik vraag me af of dat zo maar kan... Net als Michael kreeg ook broer Dieter een contractvoorstel tot eind 2017, maar ging daar vooralsnog niet op in. Michael daarentegen zette wel zijn krabbel..."

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!