Velofollies 2023

Telenet-Fidea: exit Janssens, terugkeer De Bie (part III)

Telenet-Fidea: exit Janssens, terugkeer De Bie (part III)

Verrassend nieuws uit het Telenet-Fideakamp. Marc Janssens, pas in dienst sedert dit voorjaar, is niet langer ploegleider van Wellens en co. Teammanager Van Kasteren haalt nog maar eens Danny De Bie terug. Het vertrek van Wout Van Aert zou aan de basis liggen van de switch.

 

"Ik heb altijd gezegd dat, indien er problemen zouden zijn met een renner, ik daaruit mijn conclusies zou trekken", vertrouwt Marc Janssens ons toe . "Wel, dat is nu wat ik gedaan heb. Blijkbaar ben ik er de oorzaak van dat Van Aert opstapt en dat wil niet op mijn geweten hebben."

 

Marc Janssens nam eind vorig seizoen het roer bij Telenet-Fidea over van Danny De Bie. "Omdat er wat moest veranderen", klonk het toen. "Er moet meer discipline komen." Janssens maakte er nooit een geheim van dat de samenwerking in de aanvangsfase nogal stroef verliep. De regeltjes en de discipline die de Duffelnaar in het team probeerde te brengen, werden in eerste instantie allesbehalve enthousiast onthaald. Zo had onder meer Rob Peeters de voorbije zomer nog een aanvaring met Janssens tijdens een teamstage. "Nieuwe bazen, nieuwe wetten", vertelde Rob toen hij van Janssens verbod kreeg om het stageoord een dag vroeger te verlaten.

 

Van Aert ontkent

 

Blijkbaar heeft ook Wout Van Aert woorden gehad met de meervoudige Belgische kampioen. Al ontkent Van Aert ten stelligste dat een vertroebelde relatie met Janssens aan de basis van zijn switch van Telenet-Fidea naar het nieuwe Vastgoedservice ligt. "Overal is wel eens een discussie", aldus de Lillenaar. "Dat is zeker niet de reden dat ik vertrek. Ik vond het project bij Vastgoedservice gewoon heel interessant."

 

 

Dat ziet Janssens dus anders. "Ik heb Wout nog niet echt kunnen spreken, maar het laatste wat ik wil is dat een renner bij het team vertrekt omdat hij niet met mij overweg kan", trok Marc Janssens zelf zijn conclusie. "Ik heb immers het beste voor met het team. Deze week zat ik aan tafel met Hans van Kasteren en samen hebben we het besluit genomen dat ik er beter mee stop."

 

De Bie: 'Dit voelt als thuiskomen'

 

Dus contacteerde Van Kasteren opnieuw Danny De Bie, die al voor de derde keer in zijn ploegleiderscarrière opnieuw wordt opgevist door de flamboyante Nederlander. Het is een publiek geheim dat de voormalige wereldkampioen goed in de markt ligt bij de renners. Onder meer Wellens, Meeusen en Peeters bleven ook na zijn ontslag begin dit jaar goede contacten onderhouden met de broer van de bondscoach.

 

Danny De Bie zette zijn handtekening onder een nieuw contract en is meer dan gemotiveerd. "Het is alsof ik thuiskom. Ik stond destijds mee aan de wieg van de Fideaploeg, ondertussen zijn we tien jaar later en kom ik terug. Och, ik ben de ploeg altijd blijven volgen. De verbondenheid was nooit weg, zodat ik content ben terug te zijn", vertelt De Bie.

 

Duo met Kris Wouters 

 

De Bie zal wel Kris Wouters naast zich krijgen als collega-ploegleider. Tot op vandaag was Wouters ploegleider van het jongeren- en damesteam. De Bie juicht de samenwerking toe. "Zo krijg ook ik meer contact met de nieuwelingen en juniores en leer ik hen kennen. Kris zal een enorme aanvulling zijn. Hij is administratief heel sterk, hij kent ook alles van trainingsschema's en de renners hebben hem graag. Ikzelf voel de coureurs op zich goed aan, zodat ik altijd snel participeer. Dat is ook wat ik graag doe: met renners omgaan. En overleggen met Kris zal evenmin een probleem zijn. Als we in het verleden met elkaar praatten, zaten we altijd direct op één lijn. Dat gaat perfect lukken", verzekert De Bie.

 

Hij trekt ook conclusies uit het half jaar dat hij geen ploegleider was. "Ik ben me ervan bewust dat ik fouten hebt gemaakt, maar het is meer dan menselijk dat je eruit leert. Dat ik vorig jaar privéproblemen had, speelde er een rol in, maar die periode is achter de rug."

 

 

Foto: © Photopress.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!