Bart Wellens blijft nog weekendje op non-actief

Bart Wellens blijft nog weekendje op non-actief

De Wellensfans blijven nog even op hun honger zitten. De onfortuinlijke Kempenaar besliste in overleg met zijn dokter Peter T'Seyen de competitie pas te hervatten op 16 november in Hasselt. "Als alles goed gaat."

 

Ploegdokter Peter T’Seyen zet er voorlopig de rem op. “De toestand van Bart is bevredigend. Er is echter meer tijd nodig vooraleer de inspuitingen hun werk doen. Daarom is het medisch gezien beter dat Bart ook komend weekend wegblijft uit de competitie. Trainen mag hij wel. In zoverre dat het een rustige onderhoudstraining is tenminste, want dan is er geen enkele belasting van de rug en blijft de basisuithouding naar de rest van het seizoen toe toch behouden. Dit is heel belangrijk. Als alles blijft evolueren zoals nu het geval is, herneemt Bart in de Bpost trofeecross in Hasselt", klinkt het in een persbericht vanuit het Telenet-Fideateam.

 

"Rustig aan"

 

Bart Wellens doet op dit moment zijn trainingen, maar rustig aan. "Ik voel me niet supergoed, maar ook niet superslecht. Het zit er een beetje tussenin. Gisteren deed ik de volle groepstraining van drie uur mee, terwijl ik eigenlijk maar twee uur had willen fietsen. Op de hellingen deed ik bewust een ommetje om mijn rug niet onder druk te zetten en pikte ik wat verder terug in. Omdat het nog maar de tweede keer was dat ik wat kilometers deed, waarschuwt dokter T’Seyen me om niet te vroeg in competitie te komen. Ik zou immers maar op halve kracht rijden waar niemand wat aan heeft. Bovendien zijn de crossen van komend weekend heel erg zwaar. Om me niet te forceren en om het genezingsproces zijn gang te laten gaan herneem ik wellicht in Hasselt op 16 november."

 

 

Foto's: copyright Patje Cosyn
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!