Nieuwe start voor Mees Hendrikx

Nieuwe start voor Mees Hendrikx

Na een minder seizoen en een niet verlengd contract, heeft Mees Hendrikx opnieuw een contract te pakken . Hij kijkt terug op zijn periode bij de gebroeders Roodhooft en blikt vooruit naar de toekomst bij Heizomat Radteam p/b Kloster Kitchen, een Duitse ploeg.

Mees Hendrikx behaalde op het wereldkampioenschap van 2020 in Dübendorf een bronzen medaille. In de U23 -categorie mocht hij na Ryan Kamp en Kevin Kuhn het podium op. Deze knalprestatie was ook de gebroeders Roodhooft niet ontgaan. Het seizoen erop zou hij uit mogen komen voor de Credishop – Fristadsformatie.

Een jaar later reed hij een dijk van een seizoen, met winst in de wereldbeker van Tabor en een derde plaats op het Nederlands kampioenschap veldrijden. Deze bronzen medaille, op het NK bij de elite, was ook meteen goed voor de titel bij de beloften. Door de zege in Tabor en zijn derde plaatsen in de wereldbekers van Dendermonde, Namen en Flamanville werd hij ook eindwinnaar van het wereldbekerklassement voor beloften.

De twee volgende seizoenen kwam hij uit in de elitecategorie, maar deze overstap bleek niet meteen een succes. In januari van dit jaar kwam het nieuws dat Hendrikx zijn contract bij de formatie van de Roodhoofts niet verlengd zou worden. “Een supergrote verrassing was het natuurlijk niet. Ik wist dat mijn seizoen verre van goed was maar stiekem hoop je in je achterhoofd nog wel ergens op.”, steekt Mees van wal.

Slechte zomer aan basis van minder seizoen

“Ik kon mij zeker ergens wel vinden in de beslissing. Er staan veel jonge jongens te trappelen om bij een ploeg als Crelan - Corendon te komen. Ik heb niet voldaan aan het niveau wat ze van mij hebben verwacht. Ondanks dat er zeker oorzaken waren, moet je op dit niveau presteren en als dat niet lukt is het een harde wereld.” Ondanks het niet verlengen blijft hij strijdvaardig. “Nu is het weer aan mij om te laten zien dat ze het misschien toch mis hebben.”

Op de vraag waar het afgelopen seizoen misgelopen is, moet hij niet lang nadenken. “Ik denk dat het al mis is gegaan in de zomer. Dan heb ik een blessure aan mijn rug gehad waardoor ik er meer als een maand heb uitgelegen. In augustus trok ik op hoogtestage, deze is me ook niet goed bevallen." Na de zomer probeerde hij nog te redden wat er te redden viel. “Heb mijn doelen moeten herzetten maar heb ze uiteindelijk zeker niet gehaald. Iets wat in de zomer mis ging, kan je in de winter niet meer recht trekken.”, klinkt het

Na een mooie periode op zoek naar nieuwe ploeg

“Ik kijk terug op een hele mooie periode, heb het daar zeker naar mijn zin gehad en denk dat het vooral een hele leerzame periode was. Ook een periode met pieken maar zeker ook met dalen. Denk nog vaak terug aan de periode als laatstejaars belofte.” Maar wat nu? Als tweedejaars elite op zoek gaan naar een nieuwe ploeg is in deze tijd zeker niet simpel.

Midden januari liet hij nog optekenen silaan wanhoopig te worden van de situatie. Niet gemakkelijk om je seizoen zo verder te zetten. Maar onbewust had hij de eerste contacten met zijn nieuwe ploeg al gemaakt. Een toevallige ontmoeting in december in Mallorca bleek achteraf de eerste stap te zijn geweest. “Op stage in Mallorca kwam ik in contact met een renner van het Heizomat Kloster Kitchen radteam. Daar hebben we een aantal keer samen gereden en het klikte wel goed. Natuurlijk was ik op dat moment nog niet bezig met het zoeken naar een nieuwe ploeg.”

Eerste contacten verliepen goed

“Toen ik eind januari nog geen ploeg gevonden had, heb ik zelf even bij hen gepolst.” En wat bleek? Ze waren net opzoek naar een Nederlandse of Belgische renner om hun team te versterken. “Uiteindelijk is zo de bal beginnen rollen en mocht ik ondertussen een profcontract voor één jaar bij hen tekenen.”

“De eerste weken verliepen zeer goed, alles is professioneel geregeld, ik kom niks te kort. Ik ben heel erg blij met deze nieuwe kans” Het Heizomat Radteam p/b Kloster Kitchen heeft een Duitse basis, wil dit dan ook zeggen dat hij nu meer in Duitsland actief zal zijn? “Nee, mijn programma zal zoals de voorbije jaren zijn. Cross is immers van nature tocht nog altijd een echte Belgische sport. De ploeg wil dan ook dat ik mij daar in de kijker ga rijden.

Wil me echt laten zien

De komende zomer ga je Hendrikx vaak op de gravelfiets zien. “Ik wil een zomer rijden met van alles wat. Aangezien we geen wegteam zijn, zal een wegprogramma lastig worden. Toch zou ik graag in het gravelgebeuren af en toe eens te kunnen tonen. Op echte uitslagen wil ik me niet vastpinnen.”

Waar hij in de zomer nog wil aftasten wat er mogelijk is, kijkt hij toch al rijkhalzend uit naar de winter. “Ik wil mezelf weer van de beste kant laten zien, tonen dat ik het zeker nog waard ben. Mijn grootste doel is om mijn oude niveau weer terug te halen. Hier ga ik deze zomer keihard voor werken!”

“Ik hoop echt om mezelf weer terug te kunnen knokken naar een plaats in de top tien. Heb het gevoel dat er zeker nog groeimarge is. Het is aan mij om dit te laten zien, we gaan er alvast alles aan doen omdat eruit te laten komen.” , aldus een strijdvaardige Mees Hendrikx.


Tekst Toelen Wouter / TFoto 

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!