Leerkrachten VTI Spijker kwamen ex-collega Toon Aerts aanmoedigen

Leerkrachten VTI Spijker kwamen ex-collega Toon Aerts aanmoedigen

In Oostmalle werd afgelopen zondag de laatste veldrit van het seizoen gereden. Zo ook de laatste van Toon Aerts zijn kort seizoen. Naast het parcours viel ons oog op een opvallende bende supporters, met het spandoek “VTI Spijker zingt een TOONtje hoger”. We hadden een gezellige babbel met Katrien Thijs, over de snel gegroeide band met Toon en de collega’s van het VTI.

Katrien Thijs, zelf ex-veldrijdster, was een half jaar de collega van Toon Aerts bij het VTI Spijker in Hoogstraten. “Tijdens de kerstvakantie van 2022 vernamen we via de media dat Toon weer slecht nieuws gekregen had over zijn procedure. Net op dat moment kwamen er uren vrij op onze school. We zochten een collega voor de lessen lichamelijke opvoeding.”

De directrice van de scholengemeenschap Mirho kende Toon al persoonlijk en nam contact met hem op. “Ikzelf heb hem, via Ellen Van Loy, ook nog gecontacteerd. Ik vond Toon altijd al sympathiek en zag in hem een goede collega. We waren heel blij dat hij de uitdaging is aangegaan en hebben hem dan ook met open armen ontvangen.” ,aldus Thijs.

Een echte teamplayer

Met al de perikelen rond zijn dopingschorsing had Toon heel wat aan zijn hoofd. Gelukkig vond hij meteen afleiding in zijn nieuwe job, daar werd hij dan ook letterlijk voor de leeuwen gegooid. “Toon had tijdens zijn lerarenopleiding natuurlijk heel wat stages afgewerkt. Maar om na zoveel jaren terug voor de klas te staan, ja, dat vraagt toch heel wat voorbereiding.” , klint het. Hij vroeg regelmatig om raad en de collega’s stonden altijd klaar om hem te helpen. “Hij stond open voor feedback, Toon is een echte teamplayer. Hij paste perfect binnen ons lerarenkorps.”

Werd er vaak over de schorsing gesproken? “Nee, we spraken er eigenlijk enkel over wanneer hij zelf vertelde dat er iets nieuws was. Onze gesprekken gingen vooral over de dagdagelijkse bezigheden en koetjes en kalfjes. Maar ik denk dat vooral de sfeer op school ervoor gezorgd heeft dat hij zich gesteund voelde. Het deed ons allen echt deugd om hem te zien lachen.” Zijn collega’s waren als het ware zijn stille steun.

Veel respect

Wat zal jullie het meeste bij blijven aan de tijd met hem. “Hetgene de collega’s nog het meeste opgevallen is tijdens zijn tijd op school is zijn doorzettingsvermogen. Zijn gedrevenheid om keihard te blijven trainen, sierde hem echt. Zelfs na al die tegenslagen.”

Val verpest het feestje

“We hoopten in Oostmalle op een podiumplaats, na zijn twee vierde plaatsen had dit wel gekund.” Aerts nam de kopstart en vloog er meteen vol in. “Zijn start was heel straf, de decibels gingen bij de eerste twee passages helemaal de hoogte in. Een knalprestatie zat er volgens ons zeker in.”

Jammer genoeg sloeg begin de derde ronde het noodlot toe, hij maakte een slipper en sloeg overkop. Bij deze val vloog hij met zijn gezicht tegen de hekken, die het parcours afsluiten. Zijn wedstrijd zat er op (lees hier). “Jammer genoeg hebben we Toon na de wedstrijd niet meer gezien. Het zag er echt erg uit, dus gingen we ervan uit dat hij naar het ziekenhuis zou gaan. Gelukkig zagen we hem vooraf wel. Volgend jaar willen we hem zeker nog eens gaan aanmoedigen. Er waren toch heel wat enthousiaste collega’s die hem graag terug zouden willen zien crossen.” , besluit Katrien Thijs

Credits Foto - Tekst TFoto : Wouter Toelen
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!