Sweeck mag ook in Sint-Niklaas juichen

Sweeck mag ook in Sint-Niklaas juichen

Een week nadat hij in Lille won, mocht Laurens Sweeck ook in Sint-Niklaas juichen als winnaar. Het is zijn 7de zege van het veldritseizoen. Lars Van der Haar finishte meteen achter de Crelan-Fristadsrenner als tweede en ook Eli Iserbyt mocht wederom op het podium, als derde.

Vijf renners kleurden de wedstrijd bij de elite heren vooraan. De jarige Kevin Kuhn toonde meteen dat hij er zin in had en Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck misten hun start niet. Lars van der Haar kende wat oponthoud bij aanvang van de race, panikeerde echter niet en kwam al gauw mee prikken op de kop.

De Zwitser Kuhn, die niet op een inspanning meer of minder keek, moest uiteindelijk de rol lossen in de tweede wedstrijdhelft, mede na terrein verloren te hebben na een lekke band, leek ons.

Ook de vier overblijvers bleven in volle finale niet samen. Van der Haar en Sweeck beschikten over de beste papieren. Vanthourenhout moest er als eerste af en even later was ook Iserbyt door zijn beste krachten heen.

Laurens Sweeck passeerde in de slotronde Lars Van der Haar voor 't aanvatten van de allerlaatste lange zandstrook. De Kempenaar reed ietsje vlotter door het zand en dat was voldoende om in de laatste rechte lijn te sprinten naar de zege. Van der Haar werd 2de, Iserbyt 3de en Vanthourenhout 4de. Naar het einde van de wedstrijd kwam er nog een grotere groep sterk terug naar voor gereden. Joran Wyseure was daarvan degene die de 5de plaats inpalmde.

Uitslagen klik hier

Sweeck kan binnenkort op ballonvlucht, hem geschonken door D-Luxe Ballooning /zijn supporters na de wedstrijd, Misschien vliegt hij wel mee met Le Woest Champagne, een nieuwe ballon, die nog gedoopt moet worden.

Ballonvaart Sweeck.jpg (201 KB)
Ballonvaart.jpg (129 KB)

Kijk en luister naar een reactie van de winnaar , die zijn fans een extra mooie dag bezorgde.

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!