Happy Dog Cat

Broers Van Den Boer klaar voor het weekend

Broers Van Den Boer klaar voor het weekend

Komend weekend staan in Nossegem de Provinciale Kampioenschappen veldrijden van Vlaams-Brabant op het programma. Bij de tweedejaars nieuwelingen steekt Arthur Van Den Boer er torenhoog bovenuit. Mocht hij niet winnen, mag je gerust van een verrassing spreken. Bij de juniores verschijnt broer Seppe niet aan de start en daar heeft hij een goede reden voor ...

Dubbelinterview met Arthur en Seppe Van Den Boer uit Elewijt

Seppe : Ik vertrek zaterdag met mijn vader naar Frankrijk. Op zondag neem ik dan deel aan de Brumath Cross Days, met als doel de nodige UCI-punten te behalen. Mijn doelstelling dit jaar is om me regelmatig te kwalificeren voor nationale selecties. Daarbij zijn deze punten heel belangrijk. Ten eerste om een goede startplaats te vergaren. En die startplaats helpt dan ook voor het eindresultaat.

Arthur : Ik kom wel aan de start in Nossegem. Bij de nieuwelingen zijn er nog niet echt UCI-wedstrijden. De provinciale titel is niet de belangrijkste op mijn verlanglijst maar ik wil de trui wel heel graag in mijn bezit krijgen. Het parcours is volgens mij niet al te veel veranderd in vergelijking met vorig jaar. Ondanks de aanwezige hoogtemeters ligt de snelheid er nog hoog. Zeker als het slijk achterwege blijft. De meeste tegenstand verwacht ik van Mats Vanden Eynde, die vorig weekend de b-cross in Baal wist te winnen.

Beide broers, die allebei voor het AA Drink Young Lions team uitkomen, wisten vorig weekend hun wedstrijd te winnen. Voor zegeslokop Arthur was Meulebeke al zijn vierde overwinning. Seppe mocht in Baal voor het eerst dit seizoen de armen in de lucht steken.

Arthur : Ik lag al vrij vroeg in winnende positie en reed nagenoeg de hele cross alleen op kop. Ondertussen heb ik daar de nodige ervaring mee en kan ik de focus wel behouden. In het weekend van 15 en 16 oktober werk ik met Wuustwezel en Oisterwijk (Ned) een dubbel programma af. Vooral in Nederland hoop ik toch wel de nodige weerstand te ervaren. Spijtig dat de Nederlandse jeugdrenners niet veel naar hier komen om wedstrijden af te haspelen.

Seppe : Ik ben in tegenstelling tot Arthur niet echt een winnaarstype. Dat ik in Baal won, deed me dan wel deugd. Temeer ik de week voordien in Beringen buiten de top tien viel. Al was dat mede door twee keer een kettingprobleem in éénzelfde ronde in het begin van de wedstrijd.

Seppe (16 jaar) was de eerste die de overstap van de triatlon naar het veldrijden maakte. Arthur (15 jaar) volgde hem snel in die keuze. De gelijkenissen zijn er tussen de broers, al is het antwoord op sommige vragen soms verschillend

(lees verder onder de foto)
MEU_8650 Seppe Van Den Boer.jpg (220 KB)

Welke wedstrijd wil je dit seizoen op je naam schrijven ?

Arthur : BK te Lokeren

Seppe : een A-cross, dewelke maakt niet uit

Wie is je voorbeeld in de cross ?

Arthur : Mathieu van der Poel

Seppe : Wout van Aert

Wie is de beste van jullie twee ?

Arthur : Seppe, al kan ik op training toch al eens een plaagstoot uitdelen als ik hem eens aftroef

Seppe : Op dit moment blijf ik hem inderdaad meestal voor op training

Wat wil je later worden als het geen profcarrière wordt ?

Arthur : Geen idee. Daar heb ik nog niet over nagedacht. De droom is inderdaad wel profwielrenner te worden

Seppe : Ongetwijfeld toch wel iets dat met sport te maken heeft

Welke eigenschap zou je graag van je broer erven ?

Arthur : een nederlaag sneller kunnen relativeren

Seppe : de winning spirit


Bedankt jongens voor de toffe babbel.

Interview/tekst: Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

December 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!