Lars Boom over het begeleiden van Blanka Vas

Lars Boom over het begeleiden van Blanka Vas

Ex-veldrittopper en -profrenner Lars Boom spreekt over de switch tot ploegleider en het begeleiden van multitalent Blanka Vas naar de top.

"Als je denkt aan stoppen, is het altijd moeilijk, denk ik. Je wil er eventueel nog een jaartje bijdoen ... maar ik denk dat het voor mij een goed moment was.", zegt Lars Boom over de beslissing om zijn profcarrière te beëIndigen. "Je kijkt dan uit wat je vervolgens gaat doen. Ik heb 20 jaar ervaring in het veldrijden en wielrennen ...", zegt Boom, die blij is dat te kunnen overbrengen nu. "Ik ben heel blij te kunnen werken met Blanka."

En dat vindt het jonge Hongaarse talent ook. "Hij kan me heel goed helpen, met tips dat ik agressiever moet rijden, de bandenkeuze, de juiste lijnen helpen kiezen ..."

Blanka Vas won de Wereldbekermanche in Overijse. "Een van de grootste crossen.", zegt Boom. "Die dag kwam alles samen, haar technisch kunnen, ze daalde goed, sterk in de bochten, ... Ik was heel trots als coach maar voor haar ook, om als renster je eerste wereldbekerzege binnen te halen."

De Nederlander is vol lof over het 20-jarige multitalent. "Ze deed het 't voorbije jaar geweldig goed, zowel op de weg, in het veld als in het mountainbiken. Een groot talent."

"Ze is heel technisch, echt leergierig, ook om nieuwe zaken uit te proberen. Er is dialoog tussen ons. Zij denkt dit is beter en ik vertel wat ik er van denk van hoe je bijvoorbeeld beter een bocht neemt ... en dan probeert ze het uit en zegt ze hoe het aanvoelt.", zegt Boom, die als ex-prof let op de details en de tactiek kan overbrengen.

Wat betreft het gevoel na de slotmanche in Hoogerheide, is Lars tevreden. "Na haar onderbreking, moest ze opnieuw het ritme vinden. Dat was wat zoeken de voorbije weken. Ze had de kracht in de benen nu en dat is belangrijk de week voor het WK.",  luidt hetFotocredit TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

september 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!