Zilver op 't BK is opsteker voor Laurens Sweeck

Zilver op 't BK is opsteker voor Laurens Sweeck

Laurens Sweeck pakte op het BK Cyclocross 2022 in Middelkerke de hoogst haalbare plaats, achter een oppermachtige Wout van Aert. De zilveren medaille is een opsteker voor wat nog komt ...

Tegen Wout van Aert was niemand opgewassen op het Belgisch kampioenschap veldrijden 2022 en de Jumbo-Vismarenner soleerde dan ook dominant naar zijn 5de Belgische veldrittitel. Achter hem werd gestreden voor het hoogst haalbare, het zilver. En dat ging naar Laurens Sweeck. Of hij dan 'the best of the rest' van het BK voor de elite heren kan genoemd worden? "Ja, als je tweede wordt wel hé.", antwoordde Laurens. "Ik denk ook niet dat ik het gestolen heb. In het begin moest ik efkes terug in de wedstrijd komen voor de medailles en dat dat wel gelukt is, ja."

Tijdens de drukke eindejaarsperiode waren de resultaten van Sweeck niet top. "Neen, ik kon beter hé. Ik heb geen podium gereden. Dus dit is zeker wel een opsteker voor de komende weken.", klinkt het. Er is dat WK dat er aankomt, waar bij afwezigheid van Van Aert en Van der Poel er een wellicht unieke kans komt om des te meer te scoren.

"Iedereen probeert altijd te pieken naar die kampioenschappen. De conditie moet er al zijn een paar weken ervoor. Ik heb geprobeerd mij hier en daar te sparen in die kerstperiode. Ik ben er beter uitgekomen dan dat ik er ben ingegaan. Dat is toch gelukt.", legt Laurens uit. "Sparen is nu wel een groot woord, je probeert natuurlijk altijd je best te doen. Maar ik ben blij dat het nu beter gaat en ik hoop dat ik die lijn kan verderzetten.", verduidelijkt Belgische kampioen van 2020

Op 't WK ? "Ik denk dat er meer kansen zijn voor iedereen dat aan de start staat. Ik denk dat iedereen in zijn eigen kansen moeten geloven en dat dat bij mij niet anders is.", aldus Laurens Sweeck, die hoopt op een goede prestatie op dat WK.

Fotocredits TFoto

Volledige uitslag elite heren BK veldrijden 2022 klik

Kijk en luister na Laurens Sweeck na afloop van het BK veldrijden 2022
(beeldmateriaal credits Julien Gielen)Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!