Merlier en Vermeersch rijden met de Giro 2021 hun allereerste grote ronde

Merlier en Vermeersch rijden met de Giro 2021 hun allereerste grote ronde

Tim Merlier en Gianni Vermeersch gaan met team Alpecin-Fenix van start in hun allereerste grote ronde, de Giro d'Italia 2021

Op zaterdag 8 mei gaat de Giro d'Italia 2021 van start. Voor Tim Merlier en Gianni Vermeersch is het, samen met team Alpecin-Fenix, hun allereerste grote ronde.

Gianni Vermeersch kijkt er echt naar uit om van start te gaan. "Ik weet niet goed wat ik er moet van verwachten. Het is iets speciaal. Ik heb nog nooit langer dan 7 dagen na elkaar gekoerst. Ik hoop dat mijn lichaam goed recupereert en alles goed verloopt tot en met het einde van de 3 weken.", zegt Gianni. "Maar ik weet echt niet goed wat het zal geven. Ik heb al een paar keer het profiel van de ritten bekeken. Het ziet er echt zwaar uit. Ik hoop de eerste 10 dagen goed door te komen, richting de eerste rustdag, en het goed te doen in de klimritten."

(lees verder onder de foto)
Gianni Vermeersch credit Alpecin Fenix.jpg (100 KB)

Vermeersch zette in de klassiekers mooie prestaties neer maar in zo'n grote ronde is het anders koersen "Ik denk dat het totaal iets anders is. In de klassiekers gaat het vaak over je goed positioneren. Ik denk dat het in rittenkoersen anders is. Maar de vorm zou goed moeten zijn, dat is het belangrijkste, denk ik.", meent Gianni.

Van veldrijder tot en met nu een grote ronde rijden, het zijn mooie stappen die Vermeersch zet. " Jazeker. Ik ben 28 nu, de laatste paar jaar reed ik veel wegwedstrijden en ik zet nog steeds stappen vooruit. En nu de grote ronde, dat zal één van de grootste stappen zijn die ik in mijn carrière kan zetten. Ik hoop dat alles goed gaat en ik zo nog aan kracht kan winnen voor de volgende jaren.", zegt Gianni

Vermeersch ziet in de eerste week vier kansen op winst met Tim Merlier, in de ritten die wellicht uit zullen draaien op een massaspurt. Zelf heeft hij zijn zinnen gezet op de 11de etappe. "Het is een rit met gravelstroken, in de streek van Siena, (nvdr cfr Strade Bianche) ... dat is voor mij een groot doel", klinkt het vastberaden. (kijk en luister naar het interview, in het Engels klik hier)

Wat verwacht Tim Merlier ervan, hoe heeft hij zich voorbereid, hoe anders is het om een rit te kunnen winnen in een grote ronde in vergelijking met de koersen die hij reeds won, hoe groot is de kans, wanneer geslaagde ronde ? (video credits Team Alpecin-Fenix)



Klik hier voor alle info van de Giro d'Italia - de route klik hier 






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!