Happy Dog Cat

Thibau Nys: “Geschrokken hoe zwaar het is”

Thibau Nys: “Geschrokken hoe zwaar het is”

Thibau Nys verkende op woensdag in het spoor van zijn ploeggenoten en met vader Sven Nys de omloop van het Belgisch kampioenschap in Kruibeke. 'Het zal een zware dobber worden zaterdag', meent de junior.

Nys draaide op woensdag een hele boel rondjes op het parcours van het BK veldrijden in Kruibeke, totdat hij met een afgebroken derailleur moest afdraaien. “Ik ben echt wel geschrokken van de verkenning”, vertelde hij aan Veldritkrant.be. “Het is een prachtig parcours, maar ik weet niet of mijn kwaliteiten hier vol tot hun recht zullen komen.”

Een omloop op de power. “Dat is het inderdaad”, ging hij verder. “Het is toch ook best technisch en daar ligt mijn kans om krachten te sparen. Ik kijk ernaar uit.”

Kan alle kanten uit

Met zijn conditie zit het in elk geval snor. “Ik heb niet echt toegewerkt naar dit BK. Ik verkeer in een goede vorm en vind pieken niet aan de orde als junior. Waar ik zal stranden op dit BK weet ik zelf niet goed. Natuurlijk telt er maar één plaats. Ik kan winnen, maar ik kan voor hetzelfde geld ook vijfde, zesde of zevende zijn. Dat zal geluk, de vorm van de dag en de vorm van de andere renners bepalen.”

De favoriet is voor Thibau Nys duidelijk. “Ryan Cortjens is dé favoriet. Maar op een omloop als Kruibeke moet je naar jezelf kijken”, besloot hij wijs.

Tekst: Brecht Toelen / Foto: ©TFoto-Brecht Toelen


Vind info van het BK veldrijden 2019 in Kruibeke

op zaterdag klik
op zondag klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!