Jarige Ellen Noble (video): 'Hoop dat Europese fans me stilaan leren kennen'

Jarige Ellen Noble (video): 'Hoop dat Europese fans me stilaan leren kennen'

Vorige week pakte Ellen Noble haar allereerste podiumplaats in een Europese damesveldrit bij de elite. En daar was de de Amerikaanse -die vandaag 22 wordt- bijzonder blij mee. Noble hoopt op termijn ook in Europa populair te worden.

Noble werd in Hamme knap tweede. Het zag er zelfs lange tijd naar uit dat de Amerikaanse samen met haar landgenote Katie Compton zou duelleren voor de overwinning, tot Sanne Cant daar in extremis toch een stokje kwam voor steken.

Voor wie Noble niet kent, ze is vice-wereldkampioene bij de beloften (in Bieles was alleen Annemarie Worst sterker) en werd begin dit seizoen al derde in de WB-manche in Waterloo, waar ze haar technische vaardigheden toonde door als enige dame over de balkjes te springen.

Nu het veldrijden in Amerika op een laag pitje staat -daarom vertoeft ook Stephen Hyde in onze contreien- profiteert de sympathieke flapuit er van om ook in Europa naam te maken. En daar is ze goed mee bezig. Veldritkrant.be haalde Ellen na haar tweede plaats in Hamme voor de camera.

Bekijk hieronder het interview...



Foto's: ©photopress.be / Tekst: Nico Dick / Video: ©Julien Gielen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!