Pakt Vanthourenhout dit weekend 3de en 4de prijs van het seizoen?

Pakt Vanthourenhout dit weekend 3de en 4de prijs van het seizoen?

Na de eindzege in de Wereldbeker én de regenboogtrui kan Michael Vanthourenhout dit weekend nóg twee prijzen pakken. In de Superprestige staat hij er immers prima voor. Maar in de Bpost Bank Trofee moet hij in de slotmanche 28 seconden goedmaken op Laurens Sweeck. "Moeilijk, maar het kan."

Best vreemd: voor het grote publiek is Laurens Sweeck dé belofte die het dichtst aanleunt bij Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Met dank uiteraard aan een paar sterke wedstrijden tussen de profs én zijn nationale titel in Erpe-Mere, uiteraard.

Maar in de topsport draait het om 'prijzen pakken'. En wat dat betreft torent Michael Vanthourenhout dan weer bovenuit. De West-Vlaming -mét profcontract- reed geen beloften-BK en kwam ten val in het EK in Lorsch, maar voor de rest pakte hij zowat alle prijzen die er te winnen waren: twee weken geleden verzekerde hij zich -weliswaar dankzij de vervroegde overstap van Van Aert en Van der Poel naar de profs- van eindwinst in de Wereldbeker, vorige zondag pakte hij de regenboogtrui. En dit weekend kan hij zowaar ook nog de Hansgrohe Superprestige als de Bpost Bank Trofee op zijn naam schrijven.

"Bpost Trofee wordt moeilijk"

"Mijn seizoen is dankzij die de Wereldbeker en het WK uiteraard al op en top geslaagd", aldus Vanthourenhout. "Maar jawel, ik blijf gemotiveerd om ook het beste van mezelf te geven in de resterende klassementscrossen. In de Superprestige heb ik de beste uitgangspositie om het laken naar me toe te halen. Maar ik besef dat de Bpost Trofee binnenhalen een stuk moeilijker wordt."

Vanthourenhout leidde lange tijd ook dat klassement, maar in Baal moest hij de eerste plaats afstaan aan Laurens Sweeck. "Ik volg nu op 28 seconden. Op een parcours als dat van Lille is het niet gemakkelijk om die kloof nog te overbruggen, maar ik ga er in elk geval vol voor. Misschien kunnen de bonificaties bij de tussensprint en aan de finish me eventueel helpen."

Is de motivatie nog intact, dan heeft de jongste van de Vanthourenhout-broers niet de meest rustige week achter de rug. "Vooral maandag en dinsdag waren zware dagen. Op maandag werd ik gevierd in mijn dorp, dinsdag stond een etentje met de ploeg op het programma. En woensdag reed ik in Maldegem. Veel trainen deed ik dus niet meer. Gisteren heb ik wat losgereden, vandaag twee uurtjes getraind. Maar ik reken er op dat die mooie trui me morgen wat helpt", lacht de guitige Wingenenaar.

Van Loy en De Beir voor eerste eindzege

In Lille kijken we uiteraard ook uit naar een nieuw duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel, voor het eerst in regenboogtrui. Van Aert rijdt voor eigen volk en is uiteraard gemotiveerd om de nieuwe wereldkampioen te kloppen. "Dat zou mooi zijn", klinkt het bij onze jonge landgenoot. "Al maakt dat uiteraard het verlies van Tabor niet goed." Over het eindklassement in de Bpost Trofee hoeft Wout zich alvast geen zorgen te maken. Dat heeft hij reeds op zak.

Ook bij de dames moet er al een mirakel gebeuren wil Ellen Van Loy haar eerste eindzege in een regelmatigheidscriterium ooit, nog te grabbel gooien. Ook al rijdt Sanne Cant voor eigen volk, een achterstand van bijna twee minuten goedmaken op haar gouwgenote, wordt aartsmoeilijk.

Wel spanning bij de nieuwelingen, waar Arno Debeir negen punten voorsprong telt op Andreas Goeman. Aan Debeir om zijn naam van de 'Poulidor van het veld' (hij is dit jaar al goed voor elf tweede plaatsen) ook in Lille alle eer aan te doen. Dan wordt hij meteen eindwinnaar.

Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!