Video: Sven Vanthourenhout over zijn eigen regelmaat en... Sven Nys

Video: Sven Vanthourenhout over zijn eigen regelmaat en... Sven Nys

Sven Vanthourenhout pakte in Overijse alweer een toptienplaats. Na een aantal magere jaren fietste de West-Vlaming opnieuw op niveau. Veldritkrant.be haalde hem voor de camera. Vanthourenhout heeft ook een vermoeden wat er met zijn buddy Sven Nys aan de hand is...

Sven Vanthourenhout was ei zo na afgeschreven voor topsport. Zeker toen hij halverwege vorig seizoen te horen kreeg dat hij met een zware hernia opgescheept zat. Maar de 33-jarige ploegmaat van Sven Nys fietst na een lange revalidatie en hard werken opnieuw 'tussen de mensen', zoals hij zelf vertelt.

"De ellende lijkt achter de rug. Ik haal een meer dan degelijk niveau en ik ben dit seizoen opnieuw regelmatig", vertelt hij. "Dat doet deugd." Morgen (of overmorgen in het geval de staking roet in het eten gooit) vertrekt hij met zijn maatje Sven Nys naar Mallorca op stage. In het videointerview heeft Vanthourenhout het ook even over zijn ploegmaat. "Sven was zo slecht dat ik me niet te veel zorgen maak", klinkt het. "Het kan niet anders dan dat hij straks ziek wordt. Hij kon vanmiddag ook al moeilijk eten..." Bekijk het interview hieronder.

Foto © R. De Backer



Video: ©Julien Gielen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!