Yannick Peeters: 'Eindzege Wereldbeker is geen doel'

Yannick Peeters: 'Eindzege Wereldbeker is geen doel'

Onder het motto 'overdaad schaadt', reed Belgisch juniorenkampioen Yannick Peeters deze maand nog geen enkele wedstrijd. "Omdat we een zware periode tegemoet gaan. En ik wil top zijn tegen de kampioenschappen."

Toch opvallend, al bijna drie weken geen Yannick Peeters te zien in de Vlaamse velden. Geen Antwerpen, geen Overijse, het voorbije weekend ook geen Lichtaart of Kalmthout. En nee, onze Belgische juniorenkampioen is niet ziek. Integendeel. Maar in functie van de komende drukke periode bouwt de neef van prof Rob een iets langere pauze in dan de concurrentie.

"Op 30 november reed ik wel nog het provinciaal kampioenschap aan het Zilvermeer", doet Yannick zijn verhaal. "Daarna bleef ik vijf dagen van de fiets, waarna ik stelselmatig de conditie opnieuw begon op te bouwen. Met duurtrainingen vooral. Pas zondag, ter gelegenheid van de Wereldbekermanche in Namen, maak ik mijn comeback."

Of hij niet vreest dat hij daar op de flanken van de Citadel wat wedstrijdritme zal tekort komen om mee te doen voor de prijzen? "Niet echt. Zo een zware cross, daar is het puur op de kracht te doen. Wat competitieritme missen is niet erg. Ik moest er trouwens wel even uit", redeneert hij. "Ik heb een vrij zware periode achter de rug, en er komt straks een heel drukke en belangrijke periode aan. Dus wilde ik mijn lichaam wat extra rust gunnen."

Na Namen volgen voor Peeters respectievelijk Heusden-Zolder (Wereldbeker), Diegem (Superprestige), Baal (Bpost Trofee) en Rome (Wereldbeker). Misschien komt daar in de kerstperiode nog Loenhout bij, maar dat is nog niet zeker.

Focus op kampioenschappen

Het zwaartepunt ligt dus in de Wereldbeker: met Namen, Zolder en Rome staan drie belangrijke manches voor de deur. Yannick Peeters staat tweede in de ranking, met een minieme achterstand op Eli Iserbyt. "Maar de eindzege in die Wereldbeker is zeker geen doel", verrast de Kempenaar. "Natuurlijk zal ik het niet lagen liggen, maar het is echt niet van moeten. Ik ben Europees kampioen geworden en heb in totaal al tien zeges op de teller. Niet slecht, denk ik. Nee, ik focus liever op de komende kampioenschappen dan op dat eindklassement."

Al beseft Peeters dat hij een eventuele nationale titel niet op een presenteerblaadje zal krijgen. "Afwachten hoe de omloop er daar in Waregem zal bij liggen, maar Kobe Goossens heeft echt wel de goede conditie beet. Samen met Eli Iserbyt wordt hij mijn grootste concurrent. En er zijn nog wel een paar jongens met dat BK bezig denk ik. Stijn Caluwé, Thijs Aerts, noem maar op", besluit de regerende nationale kampioen.



Foto: ©Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!