Rob Peeters zette zich in Calpe in het spoor van Pauwels en Vantornout

Rob Peeters zette zich in Calpe in het spoor van Pauwels en Vantornout

Omdat hij eind deze maand verkast naar Vastgoedservice, mocht Rob Peeters niet meer mee op stage met Telenet-Fidea. De Kempenaar boekte dan maar tien daagjes Calpe, waar hij zich in het spoor van Klaas Vantornout en Kevin Pauwels nestelde.

 

"Met toestemming van Mario De Clercq", lacht Peeters. "Hij heeft een goede band met 'nonkel Wilfried'. 'Awel, uit sympathie voor Fiete mag je meetrainen met ons', lachte Mario een paar keer. Handig wel, want Klaas Vantornout kocht er deze zomer een appartementje en kent de streek als zijn broekzak. Dus trok ik tien dagen op met de Sunweb-Napoleonjongens."

 

Tuur

 

De weersomstandigheden waren niet echt optimaal, maar Peeters kon er naar eigen zeggen toch zijn kilometers afmalen. "Toch wel. Bovendien was het niet alleen belangrijk om veel te trainen, maar ook om wat rust en vooral wat slaap in te halen. Thuis zit ik toch met een vier maanden oude baby. Niet dat ik zelf veel moet opdraaien voor het ventje, maar 's nachts durft onze Tuur mij wel eens een keertje uit mijn slaap houden", lacht Peeters. "Bij deze heb ik de verloren slaapuren ruimschoots gecompenseerd. Ik kan er weer voor een poos tegen."

 

Morgen en zondag staan respectievelijk Antwerpen en Overijse op het programma. "Een leuk weekendje", noemt de Kempenaar het. "Antwerpen, dat staat in mijn kop gegrift als veel zand én balkjes dicht bij de streep. Ideaal voor mij. Overijse is dan weer een lastige cross. De Tenotsberg en het Mariëndal zie ik ook wel zitten. Selectief genoeg. Echt, de dubbel Antwerpen-Overijse vind ik een van de mooiste combinaties van het seizoen."

 

Geen sprintersbenen

 

Peeters komt ook nog even terug op zijn laatste crossweekend. Na een knappe prestatie in Gavere, moest hij in Koksijde en Gieten vrede nemen met een elfde en tiende plaats. "Koksijde was een tegenvaller van formaat. De Herygersduin was een geseling voor mij. Ik geraakte er geen poot vooruit. Gieten daarentegen was beter, maar de omloop daar aan de Nijslootweg was dan weer niet selectief genoeg voor mij. Ik mikte op een dichte ereplaats, maar ik kreeg er in de slotfase mijn gezellen niet af. En als je dan niet over sprintersbenen beschikt, weet je waar je uitkomt... Gelukkig was het gevoel in Gieten een stuk beter dan dat in Koksijde, zo dat ik toch met een goed gevoel naar Alicante afreisde."

 

 

 

Foto: © R. De Backer




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!