Davy Commeyne kent de reden van zijn zwak presteren

Davy Commeyne kent de reden van zijn zwak presteren

Davy Commeyne zit in het sukkelstraatje. Zijn switch van de weg naar het veld is een tegenvaller. Maar de naar Vlaams-Brabant uitgeweken West-Vlaming kent de reden. "Mijn lichaam staat nog niet op crossmodus, wijzen testen uit."

 

Ardooie, 17 oktober. Davy Commeyne start er met ambitie in de Kermiscross, maar finisht op een anonieme 27ste plaats. In de slotfase werd hij zowaar uit de wielen gereden door de Japanner Yu Takenouchi. Ook in eerdere wedstrijden bracht Commeyne niet wat hij er zelf van verwachtte.

 

De 33-jarige Accent-Wantyprof, die vorig jaar besliste opnieuw voor het veldrijden te kiezen, zat na afloop in zak en as. "In een wedstrijd als Ardooie moet ik in principe altijd in de top tien eindigen", klonk hij hard voor zichzelf. "Helaas, ik rij rond in het gezelschap van jongens die overdag gaan werken en het crossen als hun hobby beoefenen. Daar kan ik niet mee leven. Maar ik mag het kopje niet laten hangen. Ik heb in het verleden al teveel aan mezelf getwijfeld, dat ga ik nu niet opnieuw doen."

 

"45 seconden in het rood"

 

 

Maar ook de daaropvolgende wedstrijden liep het bij Commeyne voor geen meter, waarna hij zich uitgebreid liet testen in het '185 Coaching Center' van Marc Herremans. En daar werd hij een stuk wijzer. "Heel straf", verduidelijkt Commeyne. "Mijn testen waren zeer bevredigend. Maar.... mijn lichaam lijkt zich nog niet aangepast te hebben aan het feit dat ik veldrijder ben. Ik kan uren aan een stuk aan een hoog tempo rijden, maar in het rood gaan lukt me gewoon niet. In de Koppenbergcross kreeg ik daar de bevestiging van. Ik reed er welgeteld 45 seconden in het rood, terwijl een crosser dat drie kwartier moet kunnen."

 

"De oplossing? Mijn geplande duurtrainingen bannen en vanaf nu zoveel mogelijk aan de intensiteit werken." Commeyne, die momenteel in Tremelo woont en daardoor af en toe optrekt met Niels Albert, is daar ondertussen mee gestart. "Maar dat zal zijn tijd nodig hebben. Vorige week laste ik al twee zware intervaltrainingen in, in plaats van de gebruikelijk één. Gevolg was dat ik op vrijdag absoluut niet fris aan de start stond, daar in Melden."

 

"Herremans vertelde me dat het een paar weken zal duren vooraleer ik resultaat haal", gaat de West-Vlaming voort. "Maar ook dat ik daarna stilaan weer mijn niveau moet halen. Tot wat dat kan leiden weet ik niet, maar ik ga er in elk geval keihard aan werken."

 

Nog geen team voor 2014

 

Een extra probleem is dat Davy Commeyne nog geen werkzekerheid heeft voor 2014. Ook dat knaagt. "Deze week zou ik meer weten. Er zijn nog een paar opties, maar niets is zeker zo lang er geen contract getekend is. Maar ik leef in hoop."

 

 

Foto: ©Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!