Cant: 'Zwitserse zege geeft vertrouwen'

Cant: 'Zwitserse zege geeft vertrouwen'


Niet alleen de mannelijke veldritprofs begonnen vorige zondag aan hun seizoen. Ook de dames mochten meteen de wei in, al moesten ze daarvoor naar het Zwitserse Baden. Geen nutteloze verplaatsing voor Sanne Cant: ze pakte meteen de zege. De Belgische kampioene domineerde een lastige wedstrijd van start tot finish. 

"Toffe ervaring", noemt Cant haar trip naar het Zwitserse kanton Aargau. "Een weliswaar loodzware, maar vooral heel mooie omloop, veel volk , veel sfeer en vooral -typisch als we in het buitenland crossen- veldritfans die iedereen aanmoedigen. Altijd plezant. Ik had overigens de indruk dat het veldrijden in Zwitserland aan een opmars bezig is. Zo waren er de hele dag door wedstrijden voor jong en oud, met telkens een pak deelnemers aan de start." 


Sanne Cant domineerde 's namiddags de dameswedstrijd van start tot finish. "Een zware dobber was het. Op zaterdag tijdens de verkenning was het al lastig, terwijl de omloop er toen nog droog bij lag. Voortdurend op en af. Na een nachtje regen was de omloop zondag herschapen in een modderbrij. Ik dook als tweede het veld in, kwam een paar bochten verder per toeval aan de leiding en voor ik het wist had ik een voorsprong van een paar tientallen meter. Ik heb niemand van de concurrentes nog teruggezien." 


Sanne haalde het uiteindelijk met ruime voorsprong van de Nederlandse Sophie de Boer en de jonge Zwitserse Nicole Koller. "Verder stonden onder meer ook nog Pavla Havlikova en Ellen Van Loy aan de start. Het was dus niet zomaar een wedstrijdje tegen Janneke en Mieke. Toegegeven, het doet deugd het seizoen met een overwinning te beginnen. Net als de mannelijke collega's, is het ook bij ons toch wat afwachten hoe sterk de concurrentie is. Al moet ik bekennen dat ik in Baden meer tegen mezelf heb gevochten dan tegen de concurrentie. De eerste keer vijftig minuten à bloc, dat is nog wat anders dan een doorgedreven training. Het moet ook nog wat beter, besef ik. Maar dat is de logica zelve." Na haar eigen wedstrijd zag Sanne ook nog haar Duitse ploegmakker Philipp Walsleben naar de overwinning ploeteren in de elitewedstrijd. "Leuk voor de sfeer in de ploeg om zo het seizoen te starten. Niels Albert was de beste in Erpe-Mere, Philipp en ikzelf wonnen in Baden. Meteen drie zeges in het openingsweekend, dat kan tellen."


Komend weekend staat er geen dameswedstrijd op de agenda. Toch gaat Cant zondag crossen. "Ik start in een regionale wedstrijd in Hoboken. Kwestie van nog wat extra ritme op te doen tegen de volgende damesconfrontatie, binnen een tiental dagen in Neerpelt. Vorig jaar liep het daar voor geen meter, dit seizoen wil ik er een stuk beter voor de dag komen."

Foto: (c) Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!