Meningen over parcours in Italiaanse Fiuggi verdeeld

Meningen over parcours in Italiaanse Fiuggi verdeeld

Het veldritpeloton strijkt dit weekend neer in het Italiaanse Fiuggi, voor de voorlaatste manche van de Wereldbeker. Vandaag verkende een pak renners het parcours en dat leverde verdeelde meningen op. 'Glibberig' en 'veel singletracks' waren de meest voorkomende termen.

Fiuggi Terme ligt een dik uur ten westen van Rome. Het parcours werd uitgetekend in het Parco dell'Anticolana. Mooi parkje trouwens, met wel wat niveauverschil, waar je in de zomer best een leuke mountainbikewedstrijd kunt organiseren. Maar voor een veldritparcours lijkt het ons toch wat kantje, boordje. Heel wat smalle passages en boomwortels ontsieren het rondje.

De lage temperaturen -vandaag rond het vriespunt morgen er wellicht net onder- maken het nog wat gevaarlijker. Het maakt dat de grootste acrobaten onder de veldrijders er wellicht aan hun trekken kunnen komen.

Meeusen: 'mij hoor je niet klagen'

Dat beseft onder meer Tom Meeusen. "Mij hoor je niet klagen", lacht hij. "Dit doe ik best graag. Dat het gevaarlijk is? Niet gevaarlijker dan Francorchamps, zeker? Maar ik snap wel wat de collega's bedoelen: die single tracks makken passeren moeilijk. Ook de start is vrij kort. En het kan glibberig worden. Gelukkig sta ik nog net op de eerste rij. Een goede start is hier zeer belangrijk, denk ik."

Meeusen zal ongetwijfeld zijn hart ophalen, morgen. "Ik verwacht wel enkele buitenlanders", voegt de Telenet-Fideaprof er nog aan toe. "Jongens zoals Wildhaber. Van die goede starters die op de technische omlopen hun streng trekken. Die kunnen langer meegaan dan normaal."

Drie meter

Een aantal renners reageerde ook minder enthousiast. "Hier is precies alles toegelaten wat in Belgiƫ verboden is", klonk het her en der. "Drie meter moet zo een omloop toch zijn? Wie hier slecht weg is, geraakt nooit meer voorin." Rob Peeters verwoordde het omgekeerd. "Als je hier in de top vijf vertrekt, moet je al een paar keer ten val komen om niet meer in de top tien te eindigen..."

De grootste moeilijkheden verwachtten we trouwens voor de jongeren die morgenvoormiddag aan de bak moeten. Dan zal de omloop er echt bevroren bijliggen en wordt het schuiven geblazen. Ook verraderlijk: de eerste bochten na de -toch wel te- korte startstrook. Valpartijen -en lange wachtrijen- worden onvermijdelijk.

Foto's: organisatie / Tekst: Nico Dick

Vind meer info via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!