Lore De Schepper: Hier strijden om een positie is wel wat anders dan in kleinere wedstrijden

Lore De Schepper: Hier strijden om een positie is wel wat anders dan in kleinere wedstrijden

Veldritkrant volgt Lore De Schepper, de jongste Belgische deelneemster in de Giro d'Italia Women 2024. "Hier strijden om een positie is wel wat anders dan in kleinere wedstrijden."

Maandag, in etappe 2, eindigde Lore De Schepper 58ste. In dezelfde tijd als winnares Chiara Consonni.

"In deze eerste etappe heb ik meteen het verschil met kleinere wedstrijden mogen ervaren", wist De Schepper na afloop te zeggen. "Zo is het positioneren hier wel wat anders. Veel lastiger dan ik tot hiertoe gewoon was."

Het kwik steeg tot ruim boven de dertig graden. Hoe hou je uw hoofd en lichaam fris als je dan nog zware fysieke inspanningen moet leveren. "Ik heb getracht om waar mogelijk het lichaam te sparen. En kan relatief goed tegen de warmte. Bovendien kregen we voldoende drinken aangereikt. Net zoals er ook ijszakjes voorzien waren. De hoge snelheden zorgden ook wat voor wind en verfrissing. Mochten we in de bergen eveneens dergelijke temperaturen op ons af krijgen en de snelheid lager ligt ben ik wel wat benieuwd hoe het dan een impact heeft."

Vanaf dinsdag trekken de rensters het heuvelland in. Mogen we de renster van AG Insurance-Soudal verwachten in een ontsnapping ? "Normaal niet. De taak is in principe te volgen en zien hoe lang ik op de cols mee kan gaan.", luidt het

Lieven Verheyen in Volta Mantovana.

Volg de berichtgeving op Veldritkrant klik hier

Alle info Giro d'Italia Women klik hier

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!