Fem van Empel staat in Giro d'Italia Women voor een heuse ontdekkingstocht

Fem van Empel staat in Giro d'Italia Women voor een heuse ontdekkingstocht

Fem van Empel opende haar eerste Girodeelname met een 62ste plaats in de 15,7 lange tijdrit. Daarmee deed ze 1'34" langer over de afstand dan winnares Elisa Longo Borghini. "Ik had nauwelijks op de tijdritfiets gezeten.", klinkt het

"Ik ben hier vooral met het oog om door te groeien naar een hoger niveau als renster in het algemeen", zegt Van Empel. "Tevens willen we met de ploeg op het einde van deze Giro terugblikken op een goede teamprestatie. Met de witte trui die Lieke Nooijen vandaag mocht aandoen is dat doel alvast goed begonnen. We staan hier met een mooi, jong en leerrijk team. Elke dag zullen we dag per dag kijken wat er mogelijk is en daaruit verder bouwen."

(lees verder onder de foto)
Visma dames credit Lieven.jpg (190 KB)

Heeft de 22-jarige geboren Helmondse in het roadbook al eens gekeken welke etappes er op haar maat geschreven zijn ? "Ja toch wel. Enkele ritten moeten me zeker liggen. Welke ik er specifiek ga uitpikken weet ik zelf nog niet. Maar je mag er van op aan dat ik mijn neus wel aan het venster zal steken. Een kleine val op training uitgezonderd heb ik een ideale voorbereiding gekend."

Aan de komende winterperiode en het daaraan verbonden veldritseizoen denkt de renster van Team Visma-Lease a Bike niet meteen. Logisch, met de thermometer op dertig graden. "De crossfiets komt pas van stal op het moment dat het veldritseizoen op gang wordt getrapt. Nu ligt de focus op de Giro. En ook nadien komt er nog een mooie periode aan."

De tijdritfiets mag na zondag weer opgeborgen worden. "Ik was wel eens benieuwd hoe ik het er van ging afbrengen. Want veel trainingskilometers heb ik er niet op gereden. (lacht) Ook dat was vooral toekomstgericht werken. Zoals gezegd, het is een heuse ontdekkingstocht."

Lieven Verheyen vanuit Brescia - foto bovenaan credit Visma Lease a Bike/Bram Berkien

Alle info Giro d'Italia Women klik hier

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!