Alvarado heeft val in Dwars door het Hageland grotendeels verteerd

Alvarado heeft val in Dwars door het Hageland grotendeels verteerd

Exact een maand geleden kwam Ceylin del Carmen Alvarado lelijk ten val op een van de gravelstroken in Dwars door het Hageland. Een beetje dizzy en met een bebloed aangezicht zocht ze de hulppost op. Maar dat ligt gelukkig achter haar. Zodat ze met veel zin hier aan de start stond van de Giro. We spraken haar bij het losrijden na haar tijdrit. Goedlachs, zoals we haar kennen. En pratend over koetjes en kalfjes. Alleen niet over de prestaties van Oranje op het EK. "Want dat volg ik echt niet."

"Enkel de littekens en pijn aan de nek doen me soms nog wel eens aan die val in Dwars door het Hageland denken", vertelt de Nederlandse. "De wonden op zich zijn goed genezen. Maar over het algemeen ben ik best oké."

Net als de meeste van haar lotgenoten (veldrijders die aan de Giro d'Italia Women deelnemen) was het voor haar zondag ook uitkijken naar de tijdrit. Over balken springen ? Geen enkel probleem. Met de fiets op de schouders trappen oplopen ? Ook dat mag je haar vragen. "Maar die tijdritfiets is totaal anders. (lacht) Normaal gezien zit ik nul tot een keer per jaar op deze fiets. Dit jaar, door omstandigheden heb ik mijn record verbroken en kom ik al aan twee. (lacht opnieuw) Weet je, op zich gaat dat nog wel hoor. Alleen moeten ze dan korter zijn of omhoog gaan. De afstand van 15,7 km was voor mij wel wat te lang."

Uiteindelijk finishte de renster van Fenix-Deceuninck net buiten de top honderd. (104de op 2'12" van Longo Borghini). Met welk perspectief neemt ze aan deze Italiaanse rittenkoers deel ? "Het is mijn eerste grote ronde. Wat maakt dat ik nog veel nieuwe zaken zal ervaren. Ik wil vooral het team helpen waar kan. Het zou mooi zijn mooi zijn moesten we ons een keer op het podium kunnen nestelen."

(lees verder onder foto credit LaPresse)
MP202776.jpg (205 KB)

Uitkijken wordt het ook naar het laatste weekend. Met de befaamde Monte Blockhaus. "Goh, ik kan moeiijk voorspellen hoe dat gaat lopen. Alleen weet ik wel al dat het een zware dag zal worden. Gelukkig hebben we onlangs nog een hoogtestage gedaan. We moeten dus voldoende zuurstof in de tank hebben." (lacht)

Jammer voor de dames staat deze Giro geprogrammeerd op hetzelfde tijdstip als de Tour bij de mannen. Komt er ook nog eens het EK voetbal bij. Heeft de 25-jarige renster tijd om dat een beetje te volgen ? Weet ze bijvoorbeeld dat Oranje zich wist te plaatsen voor de halve finale van het EK ? "Ik volg helemaal niets van dat EK. De Tour daarentegen wel een beetje. Maar we moeten vooral onszelf verzorgen. Tijdig recupereren, op de massagetafel liggen en dergelijke. Wel jammer dat door die andere sportactiviteiten we als rensters en de Giro als organisatie minder aandacht van de media krijgen. Het blijft toch een grote wedstrijd he."

Vandaag, maandag 8 juli 2024, finishte Ceylin op de 129ste plaats, een tweede etappe met een zwaar slot.

Lieven Verheyen vanuit Volta Mantovana

Volg de berichtgeving klik hier

Alle info Giro d'Italia Women klik hier

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!