Lore De Schepper maakt zich op voor haar eerste grote ronde

Lore De Schepper maakt zich op voor haar eerste grote ronde

Met de drukke sportzomer lijkt het veldritseizoen nog mijlenver weg. Niets is echter minder waar. Want rond deze periode starten de meeste crossers met hun eerste bostrainingen. Akkoord, met het opschuiven van de kalender zal er natuurlijk nog wat langer op de weg gereden worden. De Tour en de Olympische Spelen worden door alle mediakanalen uitvoerig belicht. Veldritkrant maakt een andere zijsprong en brengt nieuws van diverse crossers uit de Giro d'Italia Women, die zondag van start e gaat in Brescia. En beginnen doen we met … een debutante … die we van kortbij gaan volgen, d Belgische kampioene veldrijden U23 dames

BKM_6681 Lore De Schepper kampioene U23 dames.jpg (483 KB)

Lore De Schepper maakt zich op voor haar eerste grote ronde. 'Het gaat echt snel voor mij.”

Nauwelijks een maand na haar overstap van het U23 team naar het World Tour team van AG Insurance-Soudal mag Lore De Schepper mee naar de Giro. Geen wonder dat de Mechelse vrijdag met een big smile op het vliegtuig stapte.

“Het gaat echt snel voor mij. Veel sneller dan ik zelf had durven dromen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit. Al besef ik ook wel dat het bij momenten zeer lastig zal zijn.”

Even leek een elleboogblessure nog roet in het eten te gooien. “Enkele weken voor het BK kwam ik ten val. Daardoor was ik in Zottegem afwezig. Maar alles is net op tijd hersteld. Wat dat betreft heb ik alvast geen excuses. Gelukkig maar. Het zou echt jammer geweest zijn deze toffe ervaring op die manier te hebben moeten missen.”

(lees verder onder de foto)
Lore De Schepper 1 credit Lieven.jpg (507 KB)

Wat mogen we van De Schepper verwachten in deze Giro ? “Dat ik vooral veel ga leren en een nieuwe wereld zal ontdekken. (lacht) En voor het overige ben ik zelf ook wel nieuwsgierig. Net zoals de ploeg. Want het is voor hen vooral ook een test hoe ik zo’n meerdaagse en zware rittenkoers verteer. Ik zat nooit langer dan vier dagen achter elkaar op een fiets in competitie. En nu is dat meteen het dubbele. Met dan op de laatste twee dagen nog de zwaarste bergritten. Nu goed, ik denk wel dat ik het tot een goed einde zal brengen. In het verleden heb ik getoond goed bergop te kunnen rijden. Wie weet kan ik eens mee in een ontsnapping in een overgangsetappe. Maar dat zien we wel. Ik kijk er in elk geval naar uit. Want de Giro en Italië hebben me altijd al aangesproken. En kijk, hier sta ik nu.”, aldus Lore

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto / Lore DS

Volg de berichtgeving op Veldritkrant klik hier

Alle info Giro d'Italia Women klik hier

BKM_6569 Lore De Schepper.jpg (282 KB)

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!