Aaron Dockx blijft schitteren in rittenkoersen en eindigt derde in Oostenrijk

Aaron Dockx blijft schitteren in rittenkoersen en eindigt derde in Oostenrijk

Na een tweede plaats in de Vredeskoers eindigde Aaron Dockx zondag derde in de Oberösterreich Rundfahrt. Ei zo na zat er meer in. Want in de slotetappe passeerden Adrien Maire en Riccardo Zoidl onze landgenoot nog.

"Toch kan ik mezelf niets verwijten", aldus Dockx, die eind deze maand twintig jaar wordt. "Maar de lastige slotklim van de zondagsetappe was ik net niet goed genoeg. Ik heb echt alles gegeven. Er zat niet meer in. Veel langer moest de klim trouwens niet zijn. Door alle inspanningen op die klim ging het licht bijna helemaal uit."

De renner van Alpecin-Deceuninck Development Team mag zich fier op de borst kloppen. Met deze prestatie bevestigt hij zijn uitstekende vorm van de Vredeskoers. Daar kwam hij slechts vier seconden te kort op de Fransman Brieuc Rolland. In Oostenrijk bedroeg het verschil met winnaar Maire uiteindelijk 1min12sec. "De eerste ogenblikken is er wel de ontgoocheling dat het net niet lukte. Alhoewel net niet met een verschil van ruim een minuut nu ook niet echt klopt. Eens die ontgoocheling weg was en ik alles op een rij heb kon zetten kwam er zeker ook trots. Trots dat ik twee keer op korte tijd mee kan spelen voor eindwinst. In beide koersen win ik trouwens het jongerenklassement. Dat is meer dan een kleine troost."

De Rijkevorselnaar is overtuigd dat dit niet zijn absolute topniveau is. "Ik voel dat ik nog kan groeien. Zo ben ik nog nooit op hoogtestage geweest. Daar kom je steeds beter van terug. Waarschijnlijk zal ik deze zomer een eerste keer die ervaring meemaken. Wellicht na het BK. Een BK dat niet echt op mijn maat geschreven is. Het parcours in Brasschaat is immers biljartvlak."

Uitrusten zat er voor Dockx niet in. "Iets na middernacht zette ik zondagnacht terug voet op Belgische bodem. Eens thuis kroop ik direct in bed. Maandag was het dan meteen studeren. Want dinsdag had ik mijn eindexamen Sportverzorging. Of ik tussendoor ook wat gezien heb van de Rode Duivels ? Ja, de tweede helft. Maar meer als ontspanning. Want een kenner van dat spelletje ben ik absoluut niet."

Info Oberösterreich Rundfahrt   klik hier


Tekst Lieven Verheyen - archieffoto credit TFoto

Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!