Eli Iserbyt beseft dat de Wereldbeker winnen moeilijk wordt

Eli Iserbyt beseft dat de Wereldbeker winnen moeilijk wordt

De voorbije dagen was Eli Iserbyt met het Pauwels Sauzen-Bingoal team aan het werk in de Baloise Belgium Tour. In de koninginnenrit in er rond Durbuy toonde de Bavikhovenaar met een dertigste plaats zijn goede vorm. In het eindklassement legde hij beslag op de vijfendertigste plaats.

"Je zal me zeker niet horen klagen", vertelde Eli Iserbyt. "Zowel vrijdag als zaterdag was een mooie test, hoe ver we staan in de voorbereiding. Twee dagen ook dat ik me door het goede positioneren ook even in beeld kon rijden. Dat is altijd mooi meegenomen. Het niveau van de andere deelnemers was zeker niet te onderschatten. Te hoge doelstellingen en verwachtingen had ik dan ook niet. Een week eerder reed ik net op de langste gravelstrook lek in Dwars door het Hageland. Anders had ik ook daar wel een deftig resultaat kunnen rijden, denk ik."

(lees verder onder de foto)
Team Pauwels credit Lieven.jpeg (324 KB)

Aanpassen en focus op X²O Badkamers Trofee en Superprestige

De veldritkalender is weer flink door elkaar geschud. Hoe kijkt de Belgisch kampioen veldrijden en pure crosser naar dat gegeven ? "We moeten ons wel aanpassen. Het maakt de indeling van de voorbereiding ook iets anders. Nu blijven we op de weg rijden tot eind juli. Begin september staat een hoogtestage op de planning. En eind september zal er nog een andere stage voorzien worden in principe. Men mag wel niet vergeten om niet enkel naar de organisatoren te kijken, maar ook naar de renners. Voor ons is het de broodwinning. Gezien de wereldbekerwedstrijden binnen een tijdspanne vallen van twee maanden, en het puntensysteem, zal het voor ons als pure crosser moeilijk worden om dat klassement te winnen. Mijn focus gaat dan ook vooral uit naar de Superprestige en het X2O Badkamerklassement. Dat lijkt me het hoogst haalbare.", klinkt het bij Eli Iserbyt

Tekst en fotocredit Verheyen Lieven

Veldritkalender 2024-2025 klik hier

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!