Yordi Corsus toont ook op de weg zijn klasse

Yordi Corsus toont ook op de weg zijn klasse

Yordi Corsus is sterk bezig. Na een 26ste plaats in de meerdaagse Triptyque Ardennais werd hij zaterdag 38ste tussen de ervaren profs in Elmos Dwars door het Hageland. "Naast het vele afzien heb ik me ook wel best geamuseerd", vertelt Corsus. "Ik woon hier niet zo ver vanaf. En heb naast de weg veel familie en vrienden gezien en gehoord."

De naam van de 18-jarige Yordi Corsus uit Wiekevorst werd meermaals genoemd in de rechtstreekse uitzending op Sporza. Wat laat zien dat hij zich in de kijker reed. "Ik verbaasde mezelf met zo lang vooraan te zitten. Logisch dat ik echt content ben. De bedoeling was eigenlijk om Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout in de finale af te zetten. Pas bij de voorlaatste beklimming van het Grasbos moest ik de rol lossen. En ben dan in een groepje van een twintigtal renners richting de finish gereden. Al ging op het laatste het licht bijna helemaal uit."

Baloise Belgium Tour

De volgende dagen is Corsus samen met zijn ploegmaats te bewonderen in de Baloise Belgium Tour. "Ook dat zal weer vijf dagen serieus afzien worden. Verschillende World Tour teams verschijnen er aan de start. Met als zwaartepunt de zaterdagetappe in Durbuy. Ach we zien wel wat het wordt."

Info Baloise Belgium Tour klik hier

Over zijn voorbereiding hoor je Corsus niet klagen. "Die verliep quasi perfect. Ik ben blij hoe alles loopt. En hoop deze lijn door te trekken.", aldus Yordi

Vermeersch op 1

Gianni Vermeersch won Dwars door het Hageland 2024 "De overwinning ontbrak nog, na een tweede en een derde plek hier. Ik ben heel blij.", vertelde Gianni meteen na de finish.

Volledige uitslag klik hier

Tekst en fotocredit Verheyen

Corsus onder stof.jpg (292 KB)
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!