Corné van Kessel nam een langere rustperiode

Corné van Kessel nam een langere rustperiode

Corné van Kessel ging op zaterdag van start in de Heistse Pijl, maar koos de voorbije periode om langer aan de kant te staan. “Na de tekenbeet en daardoor compleet mislukte winter koos ik er bewust voor om eerst tot rust te komen.”

“Jammer van het slechte weer. Want in juni verwacht je toch betere weersomstandigheden dan we tot hiertoe gekregen hebt”, wist Corné van Kessel voor de start van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl te vertellen. “Wat mijn seizoensopbouw betreft, heb ik wat langer rust genomen. Omwille van de tekenbeet en de daardoor compleet mislukte winter koos ik er bewust voor om eerst volledig op punt te komen.”

Daardoor zagen we de 32-jarige Olenaar bijvoorbeeld ook nog niet actief in de gravelwedstrijden. “Misschien komen er die in het vervolg van het zomerseizoen nog. Maar vooralsnog zijn het enkel wegwedstrijden.”

Vorige zomer liet de renner van Team Deschacht-Group Hens-Containers Maes mooie dingen zien in de Ardennen. Nadien kon hij de lijn niet doortrekken in het veld. “Dat is toch ook een les die ik meeneem naar dit seizoen. Door de goede resultaten werd ik wat te enthousiast en bleef ik te lang doelgericht koersen op de weg. Komen er uitslagen is dat mooi meegenomen, maar ik ga me er niet meer op fixeren.”, luidt het.

Fotocredit en tekst: Lieven Verheyen

Uitslag Heistse Pijl klik hier (indien beschikbaar)

 

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!