Van der Poel en Vos in selectie voor wegrit op de Spelen

Van der Poel en Vos in selectie voor wegrit op de Spelen

Nederlands bondscoaches Loes Gunnewijk en Koos Moerenhout hebben hun selecties bekend gemaakt voor de wegwedstijd en tijdrit op de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

Dames

Demi Vollering (wegwedstrijd en tijdrit), Ellen van Dijk (wegwedstrijd en tijdrit), Lorena Wiebes (wegwedstrijd) en Marianne Vos (wegwedstrijd)

WK Fayetteville 2022 Vos wint credit Ethan Glading.jpeg (180 KB)fotocredit Ethan Glading

Loes Gunnewijk licht haar keuze toe:

“Vanzelfsprekend was het een lastige keuze met de brede top aan rensters die Nederland momenteel rijk is. Deze vier dames complementeren elkaar en hebben absoluut de kwaliteiten in huis om te vlammen in oranje en voor de medailles te gaan. Alle recente successen van de rensters onderstrepen dat. We zien de voorbereidingen met deze ploeg met veel vertrouwen tegemoet en gaan voor niets minder dan goud.”

Selectie heren

Mathieu van der Poel (wegwedstrijd), Dylan van Baarle (wegwedstrijd) en Daan Hoole (wegwedstrijd en tijdrit)

Koos Moerenhout over zijn selectie:

“Iedereen weet inmiddels dat ik blij ben dat Mathieu de keuze heeft gemaakt om enkel de wegwedstrijd in Parijs te gaan rijden. Met een duidelijke focus en een degelijke route richting de Spelen gaan we opnieuw voor succes met deze ploeg. Het parcours leidt de renners dwars door de straten van heel Parijs en met name de klimmetjes rondom Montmartre bieden kansen. Daan Hoole zal de twee kopmannen gaan steunen en zal deelnemen aan de tijdrit.”

Fotocredit TFoto - tekstbron: KNWU

Alles over de Olympische Spelen 2024 in Parijs klik hier

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!