Ook Jinse Peeters kwam ten val in City Bike Lease Classic

Ook Jinse Peeters kwam ten val in City Bike Lease Classic

Jinse Peeters was betrokken bij de grote valpartij aan de finishlijn in de City Bike Lease Classic op 1 mei. De Molse werd verviolgens naar het ziekenhuis gebracht om grondig onderzocht te worden.

Door een bacteriële infectie moest Jinse Peeters haar veldritseizoen al vroegtijdig afblazen. Na een goed herstel en een prima conditionele opbouw, die ze recent aanscherpte tijdens een teamstage in Spanje, was ze klaar om op woensdag 1 mei deel te nemen aan haar eerste wegwedstrijd. Samen met haar collega-rensters Lotte Baele, Jesse Vandenbulcke, Laura Verdonschot en Kaat Janssen van het Acrog-team, nam De Ceuster Acrog, in nieuwe outfit, in Hamme deel aan de City Bike Lease Classic (1.2), de derde wedstrijd van de Lotto Ladies Cycling Cup. Alles ging goed tot er in de laatste van zeven rondes door het achtervolgende peloton werd gesprint voor de derde plaats. Aan hoge snelheid vielen de rensters enkele meters voor de finishlijn als dominosteentjes.

Schade opgemeten

“Het zag er akelig uit toen de dames collectief op de grond lagen”, zegt Camiel van den Bergh, die samen met ploegleider Kaat Hannes de De Ceuster Acrog-rensters begeleidt. “Naast materiële schade is Lotte Baele er nog goed vanaf gekomen, met enkele wat blauwe plekken en een zere knie. Dat gaat zich vlot herstellen. Jinse Peeters werd na de val meteen afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze grondig onderzocht werd. De scan maakte duidelijk dat ze geen klaplong en ook niets gebroken had. Ze heeft wel een zware spierkneuzing, waarvoor ze onmiddellijk de nodige pijnmedicatie heeft gekregen. Afwachten hoe het de komende dagen evolueert. Jinse is sterk in het veld, maar ook op de weg is ze een absolute meerwaarde. In dit type wedstrijden maakt ze voor onze kopvrouw Jesse Vandenbulcke mee het verschil. Ik huiver spontaan als ik terugdenk aan de horrorbeelden van die valpartij net voor de aankomst. We mogen allemaal blij zijn dat de schade op zich meevalt. Ook voor ons team. Respect voor de dames die deze wedstrijd collectief goed hebben aangepakt. Samen met Kaat en de rensters bouwen we aan iets moois dat er de komende weken zeker gaat uitkomen. Je voelt dat er een hecht team in de stijgers staat. De 6de plek van Jesse Vandenbulcke was inderdaad nog een fijne opsteker na een meer dan bewogen wedstrijd.”

Komend weekend neemt De Ceuster Acrog deel aan de GP Eco-Struct en de Trofee Maarten Wynants.

Credits De Ceuster - Acrog

(fotocredit TFoto - Jinse op het BK in Meulebeke)
BKM_6347 Jinse Peeters.jpg (107 KB)

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!