Alicia Franck herstelt van operatie aan het liesligament dat de liesslagader indrukte

Alicia Franck herstelt van operatie aan het liesligament dat de liesslagader indrukte

Begin april onderging Alicia Franck een operatie aan het liesligament dat de liesslagader indrukte. Dat ze voor een lange en zware revalidatie stond, wist ze meteen. Wij namen deze week polshoogte hoe het nu met de naar Essen uitgeweken Oost-Vlaamse gaat.

"Het herstel verloopt traag", weet de 29-jarige ons te vertellen. "Maar, en dat is positief : heb betert wel elke dag. Mede door de dagelijkse bezoeken aan de kinesist. Dat ik ondertussen al vijfenveertig minuten op de mountainbike kan fietsen, is hoopgevend. Al moet ik er wel bij vertellen dat ook dit nog niet aan een echt hoog tempo is."

Logisch natuurlijk. Dergelijke ingrepen mogen niet onderschat worden. "De eerste drie weken moest ik echt veel rust nemen. Gedurende de eerste week was de pijn heel dikwijls niet te harden. Gelukkig waren er op dat momenten nog wat voorjaarsklassiekers. Dan kon ik de tijd toch doden met TV te kijken. Parijs-Roubaix, de Brabantse Pijl, ... ik heb ze allemaal gevolgd. En tussendoor las ik ook de boeken 1793, 1794, 1795. Een zeer intrigerende trilogie van Niklas Natt och Dag over het duistere Stockholm ten tijde van de achttiende eeuw. Misdaad, samenzweringen, corruptie, ... het kwam allemaal ter sprake in de ruim vierhonderd pagina's tellende boeken."

(lees verder onder de foto)
RUD_4102 Alicia F.jpg (77 KB)

Het was voor de renster van De Ceuster-Bonache CX nodig om de zinnen wat te verzetten. Door de operatie miste ze immers de ploegstage in Spanje. "Natuurlijk had ik er heel graag de tijd doorgebracht met mijn ploegmaats. Maar even evident is het feit dat ik daar niets kon gaan doen. Zo had ik de eerste weken na de operatie elke dag de nodige verzorging nodig."

Oorzaak van minder presteren

Het feit dat er een probleem gevonden werd met de liesslagader was hoe raar het ook klinkt ergens een opsteker voor Franck. "Ik begon zeer goed aan het veldritseizoen. Maar gaandeweg kon ik nauwelijks nog een deftig resultaat rijden. Ik heb nooit excuses willen inroepen. Maar omdat je het zelf vraagt wil ik gerust even een inkijk doen in de ellendige maanden die ik achter de rug heb. Zo kwam ik ziek terug uit Spanje, had ik enorm veel last van maagklachten. Steeds ging ik van de ene kwaal naar de andere. Het leek wel een vicieuze cirkel waarin ik terecht was gekomen. Had ik toch eens een goede trainingsperiode achter de rug, dan nog verdween die in het niets door tegenvallende resultaten. Vele nachten lag ik wakker door het piekeren. Na grondige en meerdere onderzoeken werd de oorzaak dan gevonden dat mijn liesligament de liesslagader indrukte.'

Franck ligt ook volgende winter nog onder contract bij De Ceuster-Bonache CX. "Dat mag je het geluk bij het ongeluk noemen. Er rest me nu niets anders op dan gestaag verder te werken aan de revalidatie. Hopelijk kan ik in de zomer nog een paar wedstrijden rijden. Zodat ik toch met een zekere conditie aan het nieuwe veldritseizoen kan beginnen. Ik kijk er alvast naar uit. Want zo'n tweede crosswinter wil ik absoluut niet meer meemaken.", aldus Alicia Franck

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits TFoto

 

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!