Axel van den Broek kan naar team Wanty-ReUz-Technord

Axel van den Broek kan naar team Wanty-ReUz-Technord

Axel van den Broek, die onlangs derde werd in Parijs-Roubaix voor junioren, zal in 2025 de overstap naar de beloften maken met Wanty-ReUz-Technord, het Development Team van Intermarché-Wanty, onder leiding van Kévin Van Melsen.

De afgelopen twee winters werd Axel van den Broek al ondersteund door Charles Liégeois Roastery CX, vooraleer hij zich vanaf 2024 hoofdzakelijk op de weg ging focussen. Naast zijn prestigieuze podiumplek in de Hel van het Noorden van twee weken geleden, behaalde van de 17-jarige dit seizoen ook ereplaatsen in andere voorjaarsklassiekers bij de junioren, met een 8e plaats in Gent-Wevelgem, een 7e plaats in Nokere Koerse of een 11e plaats in Kuurne-Kuurne.

Hij bevestigde daarmee zijn resultaten van 2023, toen hij als eerstejaars toonde dat hij van vele markten thuis is, met overwinningen in de klimkoersen in Couvin en Romsée en ereplaatsen in de Bernaudeau Junior (6e) en de driedaagse Aubel-Stavelot (7e).

Axel heeft afgelopen winter dus al kennis kunnen maken met de Waalse structuur van Jean-François Bourlart, dankzij deelname aan verschillende trainingen van het World Team.

(lees verder onder de foto)
Axel VDB credit Lieven.jpg (273 KB)

“De structuur van Intermarché-Wanty gelooft al lang in mij.", vertelt Axel van den Broek. "Het was voor mij bijvoorbeeld een grote eer om vanaf mijn zestiende gecoacht te worden door mijn idool Bart Wellens in het veld. Niet veel later toonde ook Kévin Van Melsen interesse in mijn capaciteiten op de weg. Ik heb de prestaties van Wanty-ReUz-Technord in 2023 met grote bewondering gevolgd. Dat zeven renners aan het einde van hun eerste seizoen bij het team prof zijn geworden, getuigt van de kwaliteit van de opleiding. Dat heb ik kunnen ontdekken toen ik uitgenodigd werd voor een verkenning van de E3 Classic in november en mocht aansluiten voor enkele trainingen tijdens de stages in Spanje. Het ging er erg professioneel aan toe, op vlak van voeding bijvoorbeeld. Ik kon er kennismaken met onder andere mijn voorbeeld Arne Marit en zijn lead out Boy van Poppel, die in mijn regio woont. Ik werd hartelijk verwelkomd door de staff en alle renners. Ik wilde de kans niet laten schieten om bij Wanty-ReUz-Technord aan te sluiten voor mijn overstap naar de beloften. Tijdens mijn eerste jaar in deze categorie zal ik veel moeten leren en aanpassen, maar toch hoop ik al te presteren in mijn favoriete koersen, namelijk de klassiekers en Parijs-Roubaix in het bijzonder. Maar ongeacht het parcours en ongeacht mijn positie in de koers, ik zal altijd streven naar het best mogelijke resultaat. Het grootste leerproces bij mijn overstap naar de beloften zal waarschijnlijk het koersen in teamverband zijn, weten hoe ik mezelf nuttig kan maken om met het team onze collectieve doelen te behalen. Ik kijk uit naar dit proces met Wanty-ReUz-Technord. Tot slot ben ik ook erg benieuwd om de Cube Litening C:68X te ontdekken, want de Cube Cross Race overtrof in het veld al mijn verwachtingen!”

Fotocredit TFoto - bron reactie/info : team Intermarché-Wanty

Axel van den Broek op Veldritkrant klik hier


 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!