Eline De Winter voelde dat er meer inzat 'Ik hoorde te vaak dat het op was'

Eline De Winter voelde dat er meer inzat 'Ik hoorde te vaak dat het op was'

Wielrennen : Gent-Wevelgem in Flanders Fields meisjes nieuwelingen

Op uitzondering van Belgisch kampioene Laura Fivé, die tweede werd, was Gent-Wevelgem in Flanders Fields voor meisjes nieuwelingen een Britse gelegenheid. Millie Simon won, Aelwen Davies werd derde. Voor Wuustwezelse Eline De Winter zat er niet meer in dan de dertiende plaats. Of toch ?

“Naar mijn gevoel echt wel”, reageerde Eline De Winter nadat ze even op adem was gekomen. “Akkoord, tijdens de meeste beklimmingen zat ik steeds net te ver. Iets wat ik mezelf zeker aanreken. En waar ik vooral uit moet leren. Onder andere het positioneren in koers. Al was de oorzaak ook een keer dat er een bocht aankwam die ik totaal niet zag aankomen.”

Toch was de renster van Avia-Rudyco CT ook wat ontgoocheld in enkele collega’s. “Telkens wist ik na de hellingen op te schuiven. En ik heb echt de overtuiging dat ik nog richting de eerste grote groep kon rijden. En dan was een toptien klassering zeker mogelijk geweest. Iets wat me ook een beter gevoel zou geven dan wat ik nu heb, als ik eerlijk ben. Maar bij het dichtrijden van de kloof naar die grote groep had ik steun nodig van andere rensters. En die kreeg ik maar heel beperkt. Ik hoorde te vaak dat het op was. En bij een deel rensters zal dat ook wel zo geweest zijn. Maar bij een ander deel was het hopen dat ik alleen de kastanjes uit het vuur zou halen. En die kracht had ik echt niet.”, aldus de jongedame

Foto Eline met broer Milan en tekst credit Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!