Gerben Kuypers debuteert in Luik Bastenaken Luik

Gerben Kuypers debuteert in Luik Bastenaken Luik

Gerben Kuypers gaat met onmiddellijke ingang naar het World Team Intermarché-Wanty en maakt komende zondag 21 april zijn debuut op het hoogste niveau in Luik-Bastenaken-Luik, het eerste Monument uit zijn carrière. De 24-jarige veldrijder is sinds 2023 bij de structuur van Jean-François Bourlart, in het veld bij Charles Liégeois Roastery CX en op de weg bij Wanty-ReUz-Technord.

Vorig jaar maakte Gerben Kuypers furore tijdens zijn eerste wegseizoen in de Waalse ploeg van Jean-Fraçois Bourlart. Hij behaalde niet alleen twee overwinningen met het Development Team in de Province Cycling Tour en de Ronde van Namen, maar vertegenwoordigde ook meerdere keren het World Team. Hij onderscheidde zich in het profpeloton als modelploegmaat in de Ronde van Sicilië, waar de ploeg een etappezege, het ploegenklassement en een eindpodium behaalde en daarna in Rund um Köln door bij een groep met sterke mannen te zitten en zo de 11e plaats te pakken.

Tijdens zijn eerste veldritcampagne bij Charles Liégeois Roastery CX zette Kuypers zijn progressie voort door overwinningen te behalen in Oisterwijk en Ardooie, ook eindigde hij in de top vijf van de Wereldbekers in Troyes en Dendermonde. Het was een denderende start van het veldritseizoen, onderbroken door gezondheidsproblemen, waardoor hij zijn seizoen tijdens de kerstdagen moest stopzetten.

Vereerd

Vier maanden later maakt Gerben Kuypers zich op voor de eerste WorldTour-wedstrijd van zijn carrière.

“Ik heb me snel ontwikkeld sinds mijn komst bij de Intermarché-Wanty-structuur en dat zorgde voor meer ambitie.', vertelt Gerben. "Ik droomde ervan om met het World Team op het hoogste niveau te koersen. Mijn gezondheidsproblemen afgelopen winter hebben mij afgeremd, maar dat fysieke probleem heeft geen invloed gehad op het vertrouwen dat de ploeg in mij had. Deze kans om de stap naar de World Tour te maken is daar het grootste bewijs van. Ik voel me vereerd en ik ben de ploeg enorm dankbaar. Het is een geweldige motivatieboost om terug in competitie te komen."

Van herstel tot debuut

“Het onderbreken van mijn veldritwinter was de beste beslissing om mijn lichaam de tijd te geven om te herstellen van gezondheidsproblemen. Ik ben tevreden over mijn trainingen sinds begin maart en ik voel me klaar om mijn wegseizoen bij Intermarché-Wanty te starten. De eerste koersdagen zijn altijd interessant, omdat het lastig is om in te schatten waar je staat, zeker op dit niveau. Luik-Bastenaken-Luik wordt mijn eerste Monument, het zal heel speciaal zijn en het is iets dat ik een jaar geleden nooit had kunnen denken. Ik zal alles geven in dienst van de ploeg in de hoop zo het verschil te maken voor de kopmannen.", klinkt het

“Daarna kijk ik uit naar de koersen in mei, te beginnen met het weekend Bretagne voor de GP du Morbihan en de Tro Bro Leon. Dit seizoen is mijn programma zeer gevarieerd zodat ik van alles kan proeven. Ik denk bijvoorbeeld aan de Ronde van Noorwegen, met twee lastige aankomsten bergop. Ik ben benieuwd wat ik op dit niveau kan bereiken, ik wil veel leren en voel me gesteund in dat proces. Daarom ben ik ervan overtuigd dat Intermarché-Wanty de beste omgeving is voor de rest van mijn carrière.", aldus Gerben Kuypers

Fotocredit TFoto - bron reactie Team Intermarché-Wanty

Gerben Kuypers op Veldritkrant klik hier

Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!