Shirin van Anrooij levert met 5de plaats alweer puik werk

Shirin van Anrooij levert met 5de plaats alweer puik werk

Shirin van Anrooij steekt in de vorm van haar leven. Na eerder al de Omloop het Nieuwsblad (5de), de Strade Bianche (4de), Dwars door Vlaanderen (2de) en de Ronde van Vlaanderen (3de), finishte de in Goes geboren Nederlandse in Overijse (5de) alweer in de topvijf. "Ik verbaas me zelf ook dit voorjaar."

"Met winst voor ploeggenote Longo Borghini pakken we hier met Lidl-Trek de winst. Dat maakt het nog veel mooier", lachte Van Anrooij na afloop van de Brabantse Pijl. "Maar natuurlijk kan ik alleen maar zeer tevreden zijn over mijn voorjaar. Meer nog. Ik verbaas me zelf ook al de hele tijd. Na een goede Omloop het Nieuwsblad kreeg ik zelf gewoon enorm veel vertrouwen. Het was een lastige winter maar toch heb ik daar een zeer goede basis kunnen leggen. Dat bleek ook in Dwars door Vlaanderen en de Ronde, waar ik twee keer kon meestrijden voor de overwinning. Ik moet er in geloven ooit zelf eens de hoofdprijs mee naar huis te kunnen nemen."

'Schrijf maar op'

Misschien lukt dat zondag al. Van Anrooij neemt dan in eigen land deel aan de Amstel Gold Race. "En schrijf maar op dat dit met de nodige ambitie is. Sinds begin dit jaar woon ik in Maastricht. Vlakbij het parcours dus. Het wordt dus zeker speciaal."

Door een ribblessure moest Van Anrooij een groot deel van het crossseizoen missen. Doet deze prestaties haar misschien nadenken om te stoppen als veldrijdster ? "Die vraag krijg ik de laatste tijd heel vaak. (lacht) Maar als ik heel eerlijk ben mis ik de cross nu al. Ik ga overleggen met de coaches wat het beste is om beide disciplines zo goed mogelijk te combineren. Want verdwijnen uit de cross zal ik zeker niet doen.", aldus Shirin

Tekst Lieven Verheyen - fotocredit archief TFoto

Alle info Brabantse Pijl klik hier

Shirin van Anrooij op Veldritkrant klik hier

 

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!