Gianni Vermeersch en Timo Kielich maakten deel uit van 't superteam

Gianni Vermeersch en Timo Kielich maakten deel uit van 't superteam

Hoogdag voor Alpecin-Deceuninck zondag in het Noorden van Frankrijk. Met winnaar Mathieu van der Poel, Jasper Philipsen op een tweede plaats en Gianni Vermeersch zesde, was het overwicht van het team van de broers Roodhooft overweldigend. Veldritkrant.be sprak na afloop op de legendarische wielerpiste met Vermeersch. Maar ook met Timo Kielich. Die ook meer en meer een belangrijke pion wordt in dat team.

"In deze wedstrijd heb je altijd wel geluk nodig. Maar het vertrouwen in een goede race was vooraf zeker aanwezig", begon Gianni Vermeersch zijn relaas. "We halen hier het onderste uit de kan. En komen met de overwinning en mooie ereplaatsen naar huis. Echt machtig. Andere woorden heb ik hier niet voor."

Meteen het derde monument dat het team dit jaar weet te winnen. Zo was Philipsen de beste in Milaan-San Remo. En won Van der Poel ook al de Ronde van Vlaanderen. "En er komen er nog aan", repliceerde de 31-jarige West-Vlaming. "De honger is zeker nog niet gestild. Al moeten we nu wel even genieten. Fenomenaal hoe alles doorheen de dag klopte."

(lees verder onder de foto credit Lieven V)

Timo Kielich.jpg (265 KB)

Bij Timo Kielich primeert nu ook het wegseizoen

Timo Kielich finishte zondag als 86ste in Roubaix. En ook hij had zijn verdienste in de geoliede ketting. "We hebben vrijwel meteen de koers in handen genomen. Op de eerste kasseistrook nam ik samen met Edward Planckaert mijn verantwoordelijkheid. Nadien gingen de anderen op het elan verder. Onderweg zag ik op een scherm dat het goed ging komen. Vanaf dan was het voor mij enkel nog zelf de finish bereiken. Want als je hier start wil je zeker finishen. Even kende ik onderweg een hachelijk moment. Het was de voorrem die niet meer werkte en dat kan je beter niet voorhebben als je een bocht moet nemen."

In januari 2021 stond de geboren Alkenaar die ondertussen in Olen woont nog op het podium op het WK veldrijden bij de beloften. Tussen september en december van hetzelfde kalenderjaar kreeg hij te kampen met knieproblemen. In 2022 deed hij zich met meerdere toptien resultaten in kleinere wedstrijden ook op de weg opmerken. Vorig jaar brak hij dan helemaal door met winst in een etappe in de Ronde van Wallonië, een tweede plaats in de Antwerp Port Epic en een vierde plaats in Nokere Koerse. “Dat ik dergelijke resultaten in dat soort wedstrijden kon behalen was voor mij ook een zeer aangename verrassing. En nu hoop ik die lijn door te trekken. Ik heb me inderdaad ook volledig omgeschoold tot wegrenner. Soms doet het nog wel raar. Nog niet zo lang geleden zat ik op dit tijdstip net op de fiets om te gaan trainen. En nu sta ik hier. Al draait het hier vandaag niet om mezelf. Maar wel om onze kopman in de regenboogtrui.”

Want dat komt er nog eens bij. De 24-jarige renner koerst dan nog eens voor Alpecin-Deceuninck. Samen met Visma-Lease a Bike de voorbije jaren het meest succesvol in eendagsklassiekers. “Dat maakt het helemaal super chique. We starten overal met de ambitie om te winnen. Dat zoiets extra druk meebrengt vind ik niet erg. Als het plan lukt is de vreugde steeds immens.”

Credits Lieven Verheyen - foto Gianni credit Alpecin - Fenix 

 

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!