Alicia Franck moet onder het mes

Alicia Franck moet onder het mes

Na een veldritseizoen, waar ze niet over tevreden kan zijn gaat Alicia Franck deze week onder het mes. De aanleiding voor de 29-jarige renster van het De Ceuster Bonache Cycling Team is een ‘inguinaal ligament’.

“Los van de wedstrijduitslagen, reed ik afgelopen winter voortdurend rond in het veld met een slecht gevoel. Behalve tijdens de rustigere trainingen had ik bijna altijd pijn in mijn benen wanneer ik voluit ging.", klinkt het bij Alicia Franck. "Op het einde van de crosswinter werd ik twee keer ziek, waardoor het voor geen meter liep. De pijn in mijn benen nam toe, maar ik heb dat lang onderdrukt en weggeduwd om niet als excuus in te roepen voor de mindere prestaties. Omdat de sluimerende pijn in mijn benen steeds feller werd, ging ik met een vaatarts op zoek naar de oorzaak. Vrij snel kwamen we erachter dat ik last had van vaatproblemen in de benen, alleen was het niet meteen duidelijk wat er aan de basis lag. Heel wat dokters hebben de afgelopen weken mee gezocht naar een oplossing. Vorige week onderging ik een kijkoperatie, waarbij met een katheter mijn lies- en bekkenslagaders werden onderzocht. De pijn die ik voel komt vrij tijdens het dichtplooien van mijn beide benen, waarbij mijn liesligamenten de slagaders afknellen. Het probleem kan alleen maar opgelost worden door een medische ingreep die ik deze week al onderga. Ze gaan mijn ligamenten uitrekken, waardoor er ruimte vrijkomt voor mijn aders,” legt Alicia uit.

Aanpassen 

Door de operatieve ingreep die Alicia Franck deze week ondergaat, wordt ze verplicht om haar wegprogramma de komende weken aan te passen: “uiteraard is dat jammer, omdat het team met het aantrekken van Jesse Vandenbulcke sterk investeerde en we met de collega-rensters deze zomer zeker in een aantal wedstrijden het verschil kunnen maken. Twee dagen ziekenhuis worden vervolgd met twee weken rust, om dan langzaam weer op te bouwen. De teamstage in april en de eerste wegkoersen komen nog iets te vroeg. Deze ingreep heeft dus impact op mijn zomerseizoen, maar mijn crosswinter komt niet in gevaar. Na de kijkoperatie van vorige week werd er meteen beslist om deze week al te opereren.”, aldus Alicia Franck, die uitkijkt om terug te kunnen presteren als weleer.

Fotocredits TFoto - bron reactie: Team De Ceuster Bonache CT

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!