Fem van Empel koerst op zondag haar eerste Ronde van Vlaanderen

Fem van Empel koerst op zondag haar eerste Ronde van Vlaanderen

Fem van Empel werd woensdag zevenendertigste in Dwars door Vlaanderen. Zondag neemt ze deel aan haar eerste Ronde van Vlaanderen. Iets waar ze enorm naar uitkijkt. "Belgen zijn gek genoeg om iedereen aan te moedigen"

"Je kan het gerust als een grote feestdag beschouwen. Gedurende de hele dag staan er ongelooflijk veel mensen aan de kant van de weg. De ambiance zal vergelijkbaar zijn met de grootste veldritwedstrijden. Maar dan gedurende meerdere uren aan een stuk. Komt er ook bij dat Belgen gek genoeg zijn om iedereen aan te moedigen. Fantastisch om mee te maken. Het is weer iets nieuw waar ik enorm veel energie van krijg."

Met Marianne Vos heeft Visma-Lease a Bike een grote kanshebster in huis. "Het is een eer haar als ploeggenote te hebben. Ik leer er enorm veel van. Mede doordat we na afloop de wedstrijd samen analyseren. Het belangrijkste aspect is dat ze zich steeds weet te positioneren in het peloton. Dat is echt iets wat ik van zal leren."

GRA_8563 Fem.jpg (119 KB)Fotocredit TFoto

De 21-jarige geboren 's Hertogenbosche krijgt zelf de kans om rustig te groeien als wegrenster. "Er wordt inderdaad geen druk op me gelegd. Zo krijg ik met de Ronde en de Amstel Gold Race mooie wedstrijden om te ontdekken wat ik ook op de weg kan betekenen. Parijs-Roubaix staat normaal niet op de planning. Maar dat zou eventueel nog kunnen veranderen. Het is alleszins zo dat hoe meer wedstrijden je kan rijden hoe meer ervaring je kan opdoen. Maar laat ons beginnen met de Ronde van Vlaanderen. Daarna zien we wel.", aldus Fem van Empel

Info Ronde van Vlaanderen klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit Bram Berkien Team Visma Lease a Bike

 

 

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!