Van der Poel houdt van Vlaanderens mooiste

Van der Poel houdt van Vlaanderens mooiste

Zondag 31 maart 2024 staat de Ronde van Vlaanderen op de kalender. Tweevoudig winnaar Mathieu van der Poel is ook dit jaar één van de topfavorieten om Vlaanderens Mooiste te winnen, des te meer ...

"De Ronde van Vlaanderen ligt me. Het is een wedstrijd met veel interval en hellingen die elkaar snel opvolgen. Niet te lang, maar explosief. Daar hou ik van.", klinkt het bij de wereldkampioen.

De winnaar van de E3 Saxo Classic nam niet deel aan Dwars door Vlaanderen en de race stond ook niet op zijn programma. Van der Poel is begaan met het lot van onder andere Wout van Aert en Jasper Stuyven, die zwaar ten val kwamen in de race van voorbije woensdag. Beide renners zouden met de vorm die ze etaleerden zeker en vast een belangrijke rol spelen zondag.

"Je leeft voor twee maanden richting die twee belangrijke wedstrijden (nvdr de RVV en Parijs-Roubaix) en een paar dagen ervoor, sta je aan de kant. Dat wens je niemand toe.", zegt Mathieu, die het liefst zondag aan de start zou staan met alle toppers er bij. "Misschien komt er nog meer druk op mijn schouders, wat het het ook niet makkelijker maakt."

"Maar Visma Lease a Bike en Lidl-Trek blijven twee heel sterke blokken, ook zonder de deelname van Van Aert en Stuyven. Met Jorgensen, Benoot, Pedersen, Milan, noem maar op."

De Wereldkampioen zal zoals steeds zijn ding doen. "De Ronde van Vlaanderen winnen is nooit makkelijk en dat zal zondag niet anderes zijn.", aldus Mathieu van der Poel, die nog niet te veel in zijn kaarten laat kijken.  "Het hangt er ook van af hoe de wedstrijd verloopt.", luidt het. 

Update 31/3: Van der Poel wint voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen. Deze keer met een lange solo richting de zege in de regenboogtrui ...

Info Ronde van Vlaanderen klik hier

Fotocredit TFoto - bron reactie: Alpecin-Deceuninck

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!