Wout van Aert out na zware val in Dwars door Vlaanderen

Wout van Aert out na zware val in Dwars door Vlaanderen

Wout van Aert is zwaar ten val gekomen tijdens Dwars door Vlaanderen op woensdag 27 maart 2024. Hij liep hierbij onder andere een sleutelbeenbreuk op en heeft meerdere gebroken ribben, laat het team Visma Lease a Bike weten.

Richting de absolute finale van Dwars door Vlaanderen was er een kwalijke valpartij, met daarbij onder meer Mads Pedersen, Jasper Stuyven én ook Wout van Aert, bij wie meteen duidelijk was dat hij zijn wedstrijd niet zou uitrijden. Hij werd afgevoerd richting het ziekenhuis en er werden onder andere een sleutelbeenbreuk en meerdere gebroken ribben vastgesteld. Er zou ook sprake zijn van een barst in het borstbeen.

"Het is op dit moment nog onduidelijk hoe lang zijn herstel zal duren, maar hij mist in ieder geval de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race.", luidt het harde verdict voor Wout, die er alles aan gedaan had om nu de topvorm te hebben. Van Aert start aan een lange revalidatie.

Vos en Jorgensen winnen de race

“Dit is een enorme tegenslag. Voor de ploeg, maar natuurlijk vooral voor Wout zelf. We hebben weliswaar vandaag twee keer gewonnen, met Matteo (nvdr Jorgensen) en Marianne (nvdr Vos). Dat is echt fantastisch en toch zijn onze gedachten nu ook bij Wout”, aldus sportief directeur Merijn Zeeman van Team Visma Lease a Bike.

Info en uitslagen van de wedstrijd klik hier

Fotocredit TFoto

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!