Marthe Truyen en Fauve Bastiaenssen knap bij de beste tien op Nokereberg

Marthe Truyen en Fauve Bastiaenssen knap bij de beste tien op Nokereberg

Er stond geen maat op Lotte Kopecky bij de dames in Nokere Koerse deze week. Maar met een achtste plaats voor Fauve Bastiaenssen en een negende voor Marthe Truyen stonden nog twee landgenotes in de top tien. Beiden toonden zich ook even in de aanval.

"Tja, als er vooraan enkele gevestigde waarden proberen weg te rijden moet je trachten mee te glippen", geeft Bastiaenssen uitleg over haar aanvalspoging. "Op dat moment voelden de benen best goed aan. Vandaar dat ik het probeerde."

De 26-jarige renster van Lotto Dstny moest net als vele anderen passen toen Kopecky de wedstrijd in een beslissende plooi legde. "Ik zat net te ver op de Lange Aststraat. Door de chaos die er heerste verloor ik er enkele belangrijke plaatsen. Dat neem ik mezelf toch wel wat kwalijk. Niet dat ik meegestreden zou hebben voor de overwinning. Daarvoor was Lotte weer veel te sterk. Maar een paar plaatsen dichter in de uitslag was zeker mogelijk."

In de spurt wist Bastiaenssen de rest van het peloton achter zich te houden. "Met Wilma Aintila had ik een perfecte lead-out. Het toont aan dat ik toch nog wat overschot had blijkbaar. Hopelijk kan ik de goede vorm meenemen richting Brugge-De Panne en Dwars door Vlaanderen. Al werk ik me in die wedstrijden zeker graag in het zweet voor onze Nederlandse kopvrouw Thalita de Jong. Met haar hebben we iemand die echt mee kan strijden voor de prijzen. Iets wat de hele ploeg een enorme boost geeft."

Gelukkig voor de inwoonster uit Pulderbos moet ze op woensdag en donderdag niet voor de klas te staan. "Met de collega's en directie van het Maria Stella Instituut in Malle heb ik het echt wel getroffen. Ze proberen me zo goed als mogelijk te steunen in mijn sport. Ook bij de opmaak van de schoolkalender. Ik kan niet genoeg benadrukken hen daar zeer dankbaar voor te zijn", besluit Bastiaenssen, die afgelopen weekend trouwens ook al tiende werd in Drenthe.

ZOL_8407 Marthe.jpg (270 KB)

"Bij mij was het meer een gat dichten dan echt in de aanval te trekken", zegt Marthe Truyen. "Op dat moment was er niemand van ons team mee. Ik trok door en wist de aansluiting te maken. Dat ik me op dat moment wat had losgerukt uit het peloton zag ik pas achteraf."

Het zijn drukke dagen voor de Bevelse. Die in de Drentse Acht van Westerveld als negende daar dan weer een plaats beter was dan Bastiaenssen. "Zondag reed ik dan nog de Ronde van Drenthe. En op maandag en dinsdag verkenden we met het Fenix-Deceuninckteam het parcours van de Ronde van Vlaanderen en Dwars door Vlaanderen. Niet dat de Ronde in principe op mijn programma staat. Maar door de vele wedstrijden die in die omgeving plaatsvinden is het niet slecht veel herkenningspunten te hebben."

De nog maar 24-jarige Truyen kijkt natuurlijk wel al uit naar Parijs-Roubaix. Waar ze vorig jaar mee op het podium mocht staan. "Niets zegt dat het me dit jaar weer zal lukken. Maar natuurlijk droom ik er nog eens van. We gaan in elk geval met een zeer goede ploeg naar daar. En hopen er met een sterk blok in elk geval op een mooi resultaat."

Archieffotos credit TFoto

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!