Axel van den Broek en Jasper Schoofs tonen zich op Nokereberg

Axel van den Broek en Jasper Schoofs tonen zich op Nokereberg

Jasper Schoofs, met een aanval van bijna honderd kilometer, en Axel van den Broek, met een spurt naar de zevende plaats, hebben in Nokere Koerse nog maar eens bewezen zowel in het veld als op de weg goed uit de voeten te kunnen. Waar van den Broek in Kuurne-Brussel-Kuurne als elfde nog net buiten de top tien finishte slaagde hij er zaterdag wel in zich bij de beste tien in de rituitslag te plaatsen.

"Kasseien en korte Vlaamse hellingen liggen me wel", vertelde Axel van den Broek uit Ravels. "Net als bij de cross is een juiste afstelling van de banden ook hier belangrijk. Op dit soort omlopen kan ik me dus laten zien."

De 17-jarige tweedejaarsjunior zag zijn winterseizoen fel ingekort door een teenblessure. "Dat euvel is ondertussen volledig opgelost. Met het oog op het wegseizoen kwam die verplichte rust niet slecht uit. Al zijn er tijdens de revalidatie momenten geweest dat ik toch nog graag enkele crossen had gereden. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de zandcross in Mol. Maar ik besefte dat zoiets onmogelijk was. In totaal heb ik drie weken uit roulatie gelegen. Eens terug op de fiets trok ik op stage naar Spanje. Met de conditie zit het ondertussen best wel snor. Al kan er natuurlijk nog wel wat percentjes bij."

Wat zou van den Broek dit wegseizoen graag bereiken ? "Dan kijk ik toch vooral naar wedstrijden in Frankrijk. Met op de eerste plaats Parijs-Roubaix. En daarnaast ook de rittenkoers in Valromey. Dat is mijn inziens de zwaarste wedstrijd die juniores kunnen rijden. Vorig jaar heb ik er ook aan deelgenomen. Dat vele klimmen daar bleek me ook wel te liggen en is vooral ook een wedstrijd waar je u als renner enorm kan ontwikkelen."

KOK_3179 jasper schoofs.jpg (601 KB)Fotocredit TFoto

Jasper Schoofs, van den Broeks ploegmaat bij Acrog-Tormans, kon zijn ontgoocheling achteraf niet wegsteken. "Medevluchter Louic Boussemaere had teveel moeite om ons tempo vast te houden. Wat maakte dat ik na negentig kilometer alleen verder moest. Op dat moment moesten er nog ruim dertig kilometer afgelegd worden. Dat alleen volhouden was niet mogelijk. Mits een of twee renners meer vooraan had winst er zeker ingezeten. De benen voelden perfect aan.", aldus de jongeman.

Tekst en fotocredit Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!