Camiel van den Bergh versterkt De Ceuster Bonache CT

Camiel van den Bergh versterkt De Ceuster Bonache CT

Het De Ceuster Bonache Cycling Team heeft zich versterkt met Camiel van den Bergh, die ploegleider was bij de Cyclocross Reds "In goed overleg met mijn vorige team ben ik klaar om er in het najaar weer helemaal vol voor te gaan en samen te werken met uitsluitend Belgische rensters.", klinkt het.

"Den Hollander' gaat zich een beetje aanpassen (lacht), maar eigenlijk gaat dat geen probleem zijn.", laat Nederlander Camiel van den Bergh optekenen en er volgt al meteen een analyse. "Met een aantal rensters uit het team werkte ik in het verleden al samen, dus ik weet een beetje hoe ze in elkaar zitten. Laura Verdonschot heeft er een sterk seizoen opzitten, dat na de kampioenschappen alleen maar beter werd met overwinningen en enkele fraaie podiumplekken. Ze rijdt op een hoog niveau dat ze komend seizoen wil bevestigen. De afgelopen maanden waren pittig voor Alicia Franck, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze na een goede zomer weer terugkomt op haar oude niveau. De groeimarge bij Lotte Baele (U23) is groot en ik zie Jinse Peeters in haar tweede seizoen als profrenster ook verdere vooruitgang boeken. Achter de schermen is er al behoorlijk wat bedrijvigheid, dus ik verwacht dat net als de voorbije jaren de kern verder wordt uitgebreid. Ik ben benieuwd, maar ik vind het sowieso fijn dat ik bij dit goed draaiende Belgische team, dat ondertussen een vaste waarde is in het vrouwenwielrennen, mijn steentje kan bijdragen op basis van mijn kennis en ervaring."

Stappen vooruit zetten

Ook mede-teammanager Davy De Ceuster van het gelijknamige Geelse bouwkranenbedrijf kijkt uit naar de samenwerking met Camiel van den Bergh. "De voorbije drie jaar hebben we stevig geïnvesteerd in het team, maar ook serieuze ontwikkeling opgetekend. Als je kijkt hoe Laura Verdonschot de afgelopen weken de pannen van het dak rijdt, overal meestrijdt voor het podium én wint, kunnen we daar alleen maar blij mee zijn. Haar succes was een extra motivatie voor onze andere rensters, die op basis van hun prestaties en inspanningen eveneens heel wat aandacht kregen in de media. Met het team willen we graag nog enkele stappen vooruit zetten. We doen dat met een uitgebreid wegprogramma in de zomer waar we voormalig Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke (2019) uitspelen als kopvrouw. Daarnaast investeren we verder in de omkadering en de professionalisering. Naast de samenwerkingen met het team van mentalcoach Hannelore van Moove Forward, de samenwerking met het communicatiebureau House of Entertainment en de diverse (materiaal) partners, halen we met Camiel van den Bergh als ploegleider-coach extra ervaring in huis. Hij staat mee aan de wieg van het succes van heel wat vrouwelijke veldrijdsters. Naast zijn gedrevenheid is zijn materiaalkennis en algemene ervaring een pluspunt. Het is de juiste man die ons verhaal weer naar een volgend, hoger niveau brengt. We willen groeien. Daarvoor zoeken we nog centen en lopen er gesprekken met potentiële partners die het succes van het team doorhebben. De plek van de tweede hoofdsponsor Bonache komt vrij op de trui voor volgend seizoen, dus daar zijn er voor geïnteresseerden mogelijkheden, maar ze moeten vlug zijn (lacht).”


Credits De Ceuster Bonache CT

Lees ook: Rob Peeters stopt na dit veldritseizoen als coach bij De Ceuster Bonache CT klik

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!