Een WK veldrijden om snel te vergeten voor Aaron Dockx

Een WK veldrijden om snel te vergeten voor Aaron Dockx

Aaron Dockx, nog goed voor een podiumplaats bij de beloften tijdens de wereldbeker in Benidorm, kende een WK veldrijden in Tabor om snel te vergeten. Al van bij de start ging het mis en moest hij achtervolgen.

Het parcours voor het WK veldrijden 2024 in Tabor lag er zeer zwaar bij, tussen de 57 deelnemers bij de beloften heren stond ook Aaron Dockx aan de start. Na een goede start, ging het meteen mis. “In de eerste bocht ging er een Amerikaan onderuit waardoor heel het peloton bijna viel. Jammer genoeg lag ik er ook bij.” ,begint een telleurgestelde Aaron zijn verhaal.

Het werd meteen duidelijk dat hij niet zomaar verder kon. “Mijn fiets was helemaal kapot, dus zat er niets anders op dan verder te lopen. Dit betekende ook dat mijn wedstrijd er meteen opzat.” Toch gaf hij niet op en begon zijn achtervolging. “Ik heb nog getracht om zoveel mogelijk jongens in te halen. Maar in de laatste twee ronden reed ik ook nog lek.”

Door al de miserie onderweg kwam hij als tweeëntwintigste over de meet. Na de finish liet hij zijn tranen de vrije loop. “Ik was na de wedstrijd heel erg telleurgesteld, want voor deze uitslag kwam ik niet. Bij de start was het gevoel heel goed, om dan zo vroeg uitgeschakeld te worden, was toch niet gemakkelijk.”

(lees verder onder de foto)
DIE_0440 Dockx.jpg (162 KB)

Seizoen met ups en downs

Ondanks een vijfde plaats op het Belgisch kampioenschap en een derde plaats in Benidorm kijkt hij toch met gemengde gevoelens terug op het bijna afgelopen seizoen. “Naar mijn gevoel is mijn seizoen echt niet super geweest. Ik kende naast een slechtere seizoensstart ook heel wat pech. Over mijn laatste maanden ben ik tevreden, daar haalde ik het niveau wat ik wilde.” , aldus Dockx.

Credits Foto's/tekst TFoto-Wouter Toelen

Info (uitslagen, ...) WK op zaterdag klik
Info WK op zondag klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!